Fransa’nın Müslüman korkusu: Müslümanlığın özellikle gençler arasında yayılması korku yarattı

Fransa’nın yaklaşık 7 milyonunu Müslümanlar oluşturuyor. Müslümanların genç nüfus içerisindeki oranı ise yüzde 20’nin üzerine çıktı. Bu veriler İslam’ın önümüzdeki yıllarda daha hızlı yayılabileceğini ortaya koydu. Paris yönetimi, nüfusu hızla artan ve ikinci sınıf insan muamelesi gören Müslümanların, 2005 yılında Afrikalı bir gencin ölümüyle patlak veren ayaklanmaya benzer bir isyan dalgası başlatmasından korkuyor.

Haber Merkezi
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye’ye karşı düşmanca adımlar atan Fransa’yı İslamiyet korkusu sardı. 70 milyon nüfusu olan Fransa’da doğrulanmış verilerle 7 milyona dayandı. Katolik Hristiyanlıktan sonra ülkedeki ikinci büyük din olan İslam, özellikle genç nüfus içinde ağırlığını hissettiriyor.

NÜFUSTA ORAN ARTIYOR

Zaten düşük olan genç nüfus içerisinde Müslümanların oranının yüzde 20’yi aştığı tahmin ediliyor. Fransa içindeki cami ve mescitlerin sayısı da 2 bin 500’ü buldu. Bu veriler önümüzdeki yıllarda İslam’ın daha hızlı yayılabileceğini ortaya koyuyor. Mevcut tablo, Fransızları kara kara düşündürüyor. Paris yönetimi, Müslümanların Fransa demografisinde daha da ağırlık kazanmasından korkuyor.

DÜNYA
Fransa'daki Türklerden hükümete 'Müslümanlara ayrımcılık' tepkisi

SADECE FRANSA DEĞİL

Avrupa’da 30 ülkede yaklaşık 26 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin ediliyor. Pew Araştırma Merkezi verilerine göre 2050’de bazı Avrupa ülkelerinde Müslüman nüfus 3’e katlanabilir. Kurum, Almanya’ya yüksek göçün devam etmesi durumunda ülkenin yüzde 6’sının bu tarihte Müslüman olacağı tahmininde bulunmuştu.

CAMİLERİ YAKTILAR

Fransa’daki İslamofobik saldırılar da bu verilere paralel olarak artıyor. Fransa’da Charlie Hebdo ve Paris terör saldırıları sonrası Müslümanlara karşı saldırılar tavan yapmış vaziyette. En son saldırı Lyon’daki Esselam Camii’nde 12-13 Ağustos gecesi gerçekleşti. Saldırganlar tarafından kundaklanan cami, oradaki Müslümanların çabasıyla yanmaktan kurtarılabildi.

DÜNYA
Avrupa'daki Müslüman nüfusu 75 milyona ulaşacak

BAŞÖRTÜSÜ DE YASAK!

SİYASİLER KÖRÜKLÜYOR

Fransız aşırı sağcı milletvekili Julien Odoul, geçtiğimiz yıl Besançon’da düzenlenen bir toplantıda Müslüman bir kadından oğlunun yanında başörtüsünü çıkarmasını istemiş ve ona sözlü saldırıda bulunmuştu. Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer ise olaya ilişkin skandal yorumunda, “Başörtüsünü Fransız toplumu istemiyor” demişti. Bununla yetinmeyen Blanquer, okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin de başörtülerini çıkarmalarını istemişti.

DÜNYA
'Fransa’nın Müslüman azınlığa tahammülü yok'

Macron yalnız kaldı susmalı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/13/12/19/resized_74202-e0e29659macrondekupe.jpg

GÜNDEM
Bize gücünüz yetmez: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'un skandal sözlerine tokat gibi yanıt