Ukrayna ile barış neden sağlanamıyor? Putin aylar sonra açıkladı: Türkiye vurgusu dikkat çekti

Ukrayna-Rusya arasındaki sıcak çatışma sürüyor. Savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den önemli bir açıklama geldi. Barışın sağlanamamasından Kiev'i sorumlu tutan Rus lider, İstanbul'daki görüşmelere dikkat çekti. Ukrayna’nın müzakere masasını terk ettiğini söyleyen Rus lider, "İstanbul’da her konuda anlaşmıştık. Türkiye bizi barıştırmıştı" dedi. Putin'in açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.

Türkiye, Rusya-Ukrayna'yı İstanbul'da bir araya getirerek akan kana son vermek için pek çok girişimde bulundu.

Newsweek'te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, "Ukrayna'da savaş 2022'de değil, 2008'de NATO'nun kapılarının Ukrayna ve Gürcistan'a açılması yönünde karar alındığında başladı. Ukrayna bağımsızlığını, tarafsız bir devlet olduğuna dair bir deklarasyonla kazandı" ifadelerini kullandı.

Putin'den İstanbul'daki görüşmeler ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Aylar sonra konu ile ilgili konuşan Rus lider, Ukrayna ile 2022'de İstanbul'da yapılan görüşmelerde her konuda anlaştıklarını ancak sonra müzakerelerden vazgeçildiğini açıkladı.

Putin, "Onlar (Ukrayna tarafı) müzakerelerden vazgeçti. İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Üstelik Ukrayna müzakere grubunun başkanı da imzasını attı. Bu belge bizde" dedi. Barışın 1.5 yıl önce İstanbul'da çözülebileceğinin altını çizen Putin, "Bu, onların (Ukraynalıların) bağımsız olmadığını bir kez daha gösteriyor" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Putin sır gibi saklıyordu: Kızı ilk kez röportaj verdi! Sözleri bomba etkisi yarattı

DÜNYA
NATO Ukrayna'ya silah yardımına 'Rusya ile müzakere' kılıfı uydurdu

DÜNYA
Putin Kırgızistan'a gidiyor

GÜNDEM
Putin ve katil Netanyahu telefonda görüştü

DÜNYA
Putin ekimde Çin’e gidecek

DÜNYA
Putin Soçi'de Erdoğan'ı kapıda karşıladı

GÜNDEM
Putin Paşinyan ile telefonda görüştü

DÜNYA
Vladimir Putin Suudi Arabistan'a gitti