Her tasarruf yeni istihdam demek

Enerji verimliliği için yapılan her yatırımın %50’sinin istihdama gittiğini ifade eden MÜSİAD Maden ve Enerji Yönetimi Komite Başkanı Cihad Terzioğlu, enerji tüketimini ve karbon salınımını azaltacak yatırımların öne çıktığına dikkat çekti. Terzioğlu, verimlilik ve temiz enerji konusunun sadece maliyetlerin arttığı dönemlerde gündeme gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Mesude Demirhan
Evde, okulda, sanayide ve ulaşımda alacağımız küçük tedbirlerle enerji kaynaklarını verimli kullanarak büyük bir israfın önüne geçebiliriz.

Küresel ısınma tehdidinin giderek arttığı dünyada, yaşanılabilir bir çevre için enerji verimliliğinin önemi gün geçtikçe artıyor. Evde, okulda, sanayide ve ulaşımda alacağımız küçük tedbirlerle enerji kaynaklarını verimli kullanarak büyük bir israfın önüne geçebiliriz.

EKONOMİ
Bakan Dönmez güzel haberi paylaştı: Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırdık

ENERJİ VERİMLİLİĞİ BÜYÜK BİR FIRSAT

Enerji tüketimini ve karbon salınımını azaltarak daha temiz ve yaşanılabilir çevrenin sağlanabilmesi için enerji verimliliği uygulamalarının artırılması gerektiğini vurgulayan Cihad Terzioğlu, dünyada bununla ilgili çok başarılı örnekler olduğunu söyledi. Enerji verimliliğinin önce ailede ve şirkette sonra da ülkelerde dikkate alması gereken konulardan biri olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, Kovid etkisiyle ekonomide durgunluk yaşanırken, istihdamı tekrar ayağa kaldırmak için enerji verimliliğinin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR

KISMAK YERİNE, VERİMLİLİK BİLİNCİ ŞART

Terzioğlu, enerji verimliliğinin elektrik kesildiğinde ya da faturalar arttığında ihtiyaç olan bir konu olmadığının altını çizerek, hayatın her aşamasında önemli olduğunun bilincine varılması gerektiğini vurguladı. Eğitimde ilkokuldan itibaren enerji verimliliği haftasında bilinçlendirme çalışması yapılması çağrısında bulunan Terzioğlu, enerji verimliliğini sadece bir şeylerden kısarak tasarruf etme anlayışı ile vermek yerine, daha etkin ve daha verimli kullanma algısının verilmesini önerdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/28/03/06/resized_49e9b-8487aaa8dekupecihadterzioglukelle.jpeg

Bu hatalardan kaçının