ABD'deki provokasyona bir tepki de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan: Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların katılımcılara yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Erbaş, ''Diplomat ve bürokratlarımıza yönelik radikal Ermeni gruplar tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu azılı gruplara karşı dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya, toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Muhammet Emre Kömürcü
Erbaş, Azerbaycan'a desteğin süreceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Los Angeles'ta Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye'nin Kamu Diplomasisi' konulu konferansta, aralarında Los Angeles Din Hizmetleri Ataşemiz Prof. Dr. İsmail Demirezen'in de bulunduğu diplomat ve bürokratlarımıza yönelik radikal Ermeni gruplar tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyorum'' ifadelerini kullanıldı.

'Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ''Geçmişin karanlığından çıkamayan ve bugün de ürettikleri nefret diliyle aynı karanlığı sürdürmeye çalışan bu azılı gruplara karşı dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya, toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak Azerbaycan'a desteğin süreceğini belirtti.

GÜNDEM
Ömer Çelik'ten ABD'deki Ermeni provokasyonuna sert tepki

GÜNDEM
Dışişleri'nden ABD'deki Ermeni provokasyonuna sert tepki: Hukuki süreç başlatılacak

GÜNDEM
Radikal Ermeniler ABD'de Türkiye Büyükelçisi ve büyükelçilik çalışanlarına saldırdı