Darbe pimini o yasa çekti

FETÖ’nün GATA yapılanmasına yönelik iddianamede dikkat çeken tespitler yer aldı. İddianameye göre 15 Temmuz darbe girişimini tetikleyen faktör, 1 Temmuz 2016’da yüksek yargı organlarındaki hakimlerin görev süresi ve yerlerinin değiştirilmesini öngören kanun oldu.

Mustafa Sait Özkan
GATA

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Can Tuncay ve Ergün Güçlü tarafından hazırlanan FETÖ’nün GATA yapılanmasına yönelik iddianamede örgütle mücadeleye ilişkin önemli değerlendirmelere yer verildi. Bu değerlendirmelerden en çarpıcısı örgütün neden darbe girişiminde bulunduğuna dair ayrıntı oldu. İddianamede 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK’daki kripto FETÖ üyelerine yönelik yürütülen soruşturmaların önemine de vurgu yapıldı.

YARGIDAKİ GÜCÜ KAYBEDERİZ KORKUSU

RİSKİ GÖZE ALAMADILAR

İddianameye göre örgüt 40 yıldır elde ettiği kazanımları kaybetme riskini göze alamayarak TSK’daki örgüt mensuplarını darbe yapması için yüreklendirdi. Gerek yüksek yargıdaki tasfiye riski gerekse TSK’daki tasfiyenin kaçınılmaz olduğunu anlayan TSK içindeki örgüt üyeleri darbe girişiminde bulundu.

BAĞLARI KOPARTILACAK

BİLDİRİDEN 4 GÜN SONRA DARBE GİRİŞİMİ

Örgüte yakın Yargıtay ve Danıştay üyeleri ‘yargı paketi’ni protesto etmek için darbe girişiminden hemen önce 11 Temmuz’da toplanarak, tıpkı 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında adliye önünde bildiri okuyan firari savcı Muammer Akkaş gibi bildiri okudu.

GÜNDEM
Dalga dalga temizlik

GÜNDEM
FETÖ yine örgütleniyor