EDISYON:

Dalga dalga temizlik

Osman Özgan
04:002/02/2019, Cumartesi
G: 2/02/2019, Cumartesi
Yeni Şafak
Adana merkezli 18 ilde FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 asker adliyeye sevk edildi.
Adana merkezli 18 ilde FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 asker adliyeye sevk edildi.

FETÖ’nün darbe girişimindeki en kritik kuvvetlerinden biri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün 13’üncü dalga operasyon için düğmeye basıldı.

FETÖ’nün Ankara’da kullandığı ankesörlü-kontörlü telefonları mercek altına alan savcılık, mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefonlardan ardışık ve periyodik olarak aranan 14 havacı subay hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah saatlerinde belirlenen adreslere baskın yapıldı.

ALBAY VE YARBAY DA VAR

Yakalanan şüphelilerin arasında albay ve yarbay gibi yüksek rütbeli askerler de bulunuyor. Şüphelilerden 3’ünün albay, 2’sinin yarbay, 4’ünün yüzbaşı ve 5’inin üsteğmen olduğu kaydedildi. Şüphelilerden 11’inin pilot olduğu belirtilirken, bunların arasında F-16 savaş uçağı pilotlarının da olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında savcılığın, ankesörlü telefon irtibatı tespit edilen söz konusu isimleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirdiği, bunun üzerine de şüphelilerin yaklaşık 20 gün önce görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Şüpheliler Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta adliyeye sevk edilecek.

GÖZALTI SAYISI 543’E YÜKSELDİ

  • Ankara Başsavcılığınca yürütülen ankesörlü telefon soruşturmaları kapsamında, FETÖ’nün en kritik yapılanmasının Hava Kuvvetleri’nde olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle en fazla gözaltı Hava Kuvvetleri’nden oldu. Buna göre, daha önce düzenlenen 12 ayrı operasyonda toplamda 529 subay ve astsubay gözaltına alındı. Bunlardan da 257’si tutuklanırken, 115’i itirafçı oldu. İtirafçıların beyanlarıyla da daha önce tespit edilemeyen 930 örgüt üyesi asker ile mahrem imamın deşifre edildiği bildirildi. Yapılan son operasyonla gözaltına alınan şüpheli sayısı 543’e yükselmiş oldu.

#FETÖ
#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
#F-16
#Operasyon
#Gözaltı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.