Erdoğan'ın anayasa çağrısına tam destek: Zamanı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletin istediği bir anayasa yapmak istiyoruz” çağrısına destek var. İş dünyası, siyasetçiler, kanaat önderleri ve aydınlar, bugüne kadar 19 kez revize edilen anayasanın değişmesinin Türkiye’yi daha da ileriye götüreceğini ifade ediyor.

Ayşe Mine Alioğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Kongresi’de “Milletin istediği bir anayasa yapmak istiyoruz” diyerek yaptığı çağrıya toplumun değişik kesimlerinden destek geldi. İş dünyası, siyasetçiler, kanaat önderleri ve aydınlar, bugüne kadar 19 kez revize edilen anayasanın değişmesinin Türkiye’yi daha da ileriye götüreceğini ifade ediyor.

GÜNDEM
Anayasa kadrosu

KONJONKTÜR MÜSAİT

KAMUOYU İLE TARTIŞILMALI

-HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam: Mevcut anayasa toplumumuzun sosyolojik, kültürel, psikolojik ve de manevi değerleri ile uyuşmamaktadır. Mevcut anayasanın sorunlu yönlerini kamuoyu ile birlikte tartışmak, sürece katkı sağlayacaktır. Milletin kahir bir ekseriyeti 1982 Anayasası’ndan müştekidir. Yeni yapılacak anayasada temel insan haklarının kullanılmasına engel teşkil eden hususlar bulunmamalıdır. Bu anayasa tamamen sivil ve adil bir anayasa olmalıdır.

GÜNDEM
TBMM Başkanı Şentop: Yeni anayasa için bir çözüm yolu bulunabilir

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TAPUSUDUR

EN BÜYÜK ÖZLEMİMİZ

-MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: Darbe zihniyetlerinden arındırılmış, sivil bir anayasa yıllardır en büyük özlemimizdi. Milletimizin her kesiminin demokratik haklarını güçlendirici, daha insani ve gelişen dijital alanlardaki hak ve hürriyetleri de işleyen kapsayıcı bir anayasa elzemdir. MÜSİAD olarak, ekonomi başta olmak üzere milletimizin refahını önceleyen anayasa çalışmalarına talep edildiği takdirde destek vermekten geri durmayacağımızı ve bu noktada elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum.

GÜNDEM
Sivil anayasa borcumuz

SADE BİR ANAYASA İSTİYORUZ

TÜM KİMLİKLERDEN AZADE OLMALI

-Yazar Muhsin Kızılkaya: Mevcut anayasa tek tip bir etnik kimlik dayatmasında bulunuyor. Bu kimlikleri anayasadan azade bir hale getirilmesi gerekir. Yeni anayasadan beklentimin en önemli tarafı etnik aidiyet tanımlamalarından azade bir hale getirilmeli.

GÜNDEM
Bakan Gül: 2023 yılına yeni sivil bir anayasa ile gireceğimize inancımız tamdır

ORTAK BİR AKLIN ÜRÜNÜ OLSUN

-Ehlibeyt İlim ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Kemal Tayanç: Eski anayasa 80 yılına göre hazırlandığı için yeni anayasaya ihtiyacımız var. Fikir üretemeyen subayların anayasası olduğu için ülkeye ayak bağı oluyor. Türkiye’nin daha ileri gidebilmesi için yeni anayasa şart.