İtirafçı görüşmeyi anlattı teşekkürü kapmış

“FETÖ’cüyüm” diyerek teslim olan Üsteğmen Erhan K., elebaşı Fetullah Gülen’e yaptığı ziyareti anlattı: Futbolcu Arif de vardı. Erdem, Gülen’e ‘Sizinle tanışmak isteyen yeni arkadaşlar var’ dedi. Gülen de ‘Yardımlarından dolayı teşekkür ederim’ dedi.

Osman Özgan
İzmir’de FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan A.Y’nin bilgisayarında, futbolcu Arif Erdem’in örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile çekilmiş fotoğrafı bulunmuştu.

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ederken, ortaokul yıllarından bu yana örgüt içerisinde yer alan Üsteğmen Erhan K., emniyete giderek itirafçı olmak istediğini söyledi. Şırnak 6. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Erhan K., 14 Aralık’ta Ankara TEM Şube Müdürlüğü’ne giderek örgütle ilgili önemli bilgiler verdi ve FETÖ’cü birçok ismi deşifre etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında dava açılan K.’nın itirafları da iddianameye girdi.

“ONUR” KOD ADINI VERDİLER

FETÖ ile ortaokul yıllarında tanıştığını söyleyen Erhan K., örgütün kendisine ‘Onur’ kod adını verdiğini belirtti. Örgütün peşini bırakmadığını kaydeden K., Kara Harp Okulu’nda kendisiyle ilgilenen mahrem imamları deşifre etti. Kara Harp Okulu son sınıftayken Kara Harp Okulunda öğretim elemanı yetiştirmek maksadıyla ABD’ye 40 kişiye yakın öğrenci gönderileceğini öğrendikten sonra ABD’de bulunan üniversitelere başvduğunu ifade eden K., 15 Ağustos 2013’te ABD’ye Kuzey Teksas Üniversitesi’ne (University Of North Texas) gittiğini belirtti. O dönem ABD’de doktora yapan Genelkurmay Çatı davasının sanıklarından darbeci eski yarbay Özgür Solakoğlu’nun Amerika’da ev tuttuğunu söyleyen K., “Aynı üniversitede eğitim alacak Mehmet Mustafa İçer ve Tayfun Ayazma isimli şahıslarla aynı evde kalmaya başladık. Burada bizden sorumlu mahrem şahıs Kuzey Teksas Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Fatih Görünmek’ti” dedi.

FETULLAH GÜLEN’İ ZİYARETE GİTTİK

İçer ve Ayazma ile birlikte elebaşı Fetullah Gülen’i ziyarete gittiklerini kaydeden şüpheli K., şunları anlattı: “Fatih Görünmek bize ‘Fetullah Gülen’i görmeye gideceksiniz’ dedi. Ben de niye gideceğimizi sordum. O da ‘ABD’ye gelen herkes gitmek zorunda’ diyerek çıkıştı. 2014 yılı kış aylarının birinde New York’taki havaalanından bizi alan Fatih Görünmek ile Pensilvanya’ya gittik. Fetullah Gülen’e ait evin oraya geldiğimizde telefonları arabada bıraktık. Ayrıca eve yaklaştığımız esnada paltolarımızın kapüşonlarını kafamıza taktık. Bekleyen yaklaşık 20 kişi vardı. Bunların arasında futbolcu Arif Erdem de vardı. Bir müddet sonra Fetullah Gülen beklediğimiz salona geldi. Futbolcu Arif Erdem, Fetullah Gülen’e hitaben ‘sizinle tanışmak isteyen yeni arkadaşlar var’ dedi. Futbolcu arkadaşları ima ettiğini düşünüyorum. Fetullah Gülen de kendisine ‘yardımlarından dolayı teşekkür ederim’ dedi. Salonda bulunan kişilerle yaklaşık 20 dakika kadar görüştü.”

GÜNDEM
FETÖ'nün 'eyalet ablasına' hapis cezası

GÜNDEM
FETÖ’cülere 800 dolar maaş