EDISYON:

FETÖ’cülere 800 dolar maaş

M. Sait Özkan
04:0027/12/2018, Perşembe
G: 27/12/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ’nün İstanbul’daki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede dikkat çeken detaylar yer aldı. Şüphelilerden Ali Kanber Güneşli’nin 2014’ten itibaren Güngören’de oturan örgüt üyesi ailelere aylık 800 dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı.

FETÖ’nün İstanbul’daki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün İstanbul yapılanmasında yer alan şüphelilere yönelik soruşturmanın ‘Rüzgar’ kod isimli gizli tanığın 4 Temmuz 2018 tarihinde verdiği ifadeyle genişletildiği ortaya çıktı.

YAPILANMAYA DARBE

Gizli tanığın teşhis ettiği 468 şüpheliden 21’sinin İstanbul’da örgüt adına faaliyet gösterdiği belirlendi. 17’si örgüt yöneticisi 4’ü örgüt üyesi olan şüphelilerin çoğunluğunun öğretmen olarak örgüte ait kurumlarda çalıştıkları, aynı zamanda asker, polis gibi kamu kurumlarında çalışan örgüt üyelerinden sorumlu oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerin Bakırköy, Güngören, Zeytinburnu bölgesinde örgüt içerisinde ‘doktor’, ‘serdoktor’, ‘bölgeci’, ‘eyalet muhasebecisi’ gibi pozisyonlarda oldukları belirlendi. Gizli tanık Rüzgar ifadesinin devamında örgütün yurt dışı yapılanmasında adı geçen kişiler ve vazifeli oldukları süreler konusunda elde ettiği bilgileri savcılıkla paylaştı. 21 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli Abdullah Sakarıya isimli kişi oldu. İstanbul Güngören’de örgüt adına ‘Bölge hadimi’ olarak faaliyet gösteren Sakarıya’nın, Güngören eyalet abisi Şükrü Mutlu ve terör örgütünün bölgecileri ile düzenlediği toplantılara katıldıkları belirlendi.

HER AİLEYE AYDA 800 DOLAR

  • Şüphelilerden Ali Kanber Güneşli’nin ise örgüte ait Merter Fatih Koleji’nde müdürlük yaptığı sohbet ve para trafiğini yönettiği iddianamede yer aldı. Güneşli’nin ayrıca 2014’ten itibaren Merter bölgesinde FETÖ’ye bağlı ailelere her ay zarf içerisinde 800 dolar para verdiği ifade edildi. Bylock kullanıcısı da olan Güneşli’nin örgütün tepe yöneticilerinden Cemil Koca ve Talip Büyük ile irtibatlı olduğu belirlendi.

17 YÖNETİCİ 4’Ü ÖRGÜT ÜYESİ

21 şüpheliden 17’sinin ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçu kapsamında 15 yıldan 22.5 yıla kadar, 4 şüpheli hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

#FETÖ
#Maaş
#Ali Kanber Güneşli
#Güngören

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.