Kılıçdaroğlu'na saldırı

Hakkari’de şehit düşen Yener Kırıkcı’nın Ankara Çubuk’taki cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu bir grubun saldırısına uğradı. Güvenlik için civardaki bir eve götürülen CHP lideri, 1,5 saat sonra zırhlı bir araçla makam otomobiline götürüldü. Saldırıyı kınayan siyasetçiler provokasyon uyarısı yaptı.

Osman Özgan Yasemin Asan Fazlı Şahan
Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı an.

Hakkari’de şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın Ankara’daki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protesto edildi. Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile Çubuk’taki Akkuzulu Camii’nde düzenlenen törene katılan Kılıçdaroğlu, tören alanına girdiğinde vatandaşların sözlü tepkisi ile karşılaştı. Cenaze namazından sonra tepkiler artarken, bir grup Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruklarla saldırdı. Vatandaşlar yuhaladıkları CHP’lilere “Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK” sloganlarıyla tepki gösterdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/22/02/07/resized_c5e09-26d21690minibus.jpg

MAHALLEDEKİ EVE SIĞINDILAR

AKAR VE UZUNKAYA OLAY YERİNDE

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemindeki görevlilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürlüğü yetkililerini arayarak olaya ilişkin an be an bilgi aldığı öğrenilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Kılıçdaroğlu’nun olay yerinden güvenli bir şekilde ayrılmasının sağlanması için yetkililere talimat verdiği belirtildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da Kılıçdaroğlu’nun korumaya alındığı eve gelerek çevredeki öfkeli kalabalığa dağılmaları için uyarıda bulundu.

ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

Akar, eve girmeden önce çevredeki vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de megafonlarla grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra dağıldı. Güvenlik nedeniyle evde yaklaşık 1.5 saat bekletilen Kılıçdaroğlu, özel hareket polisleri eşliğinde zırhlı araçla evden çıkarıldı. Muhtemel provokasyonların önüne geçmek için şehit Yener Kırıkcı’nın ailesinin, Kılıçdaroğlu’ndan törene katılmamasını istediğı, bu yönde bir mesajın da CHP ve Kılıçdaroğlu’na ulaştırıldığı öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasıyla ilgili olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanıldığını duyurdu. Ankara Valisi Vasip Şahin, provokasyona yol açan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını belirterek vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü adli soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, olayın provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan da olayla ilgili yapılan açıklamada, saldırı şiddetle kınanarak, Bakan Hulusi Akar’ın bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti gösterdiği kaydedildi.

PKK’ya benzetti

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/22/02/04/resized_8b895-2ec0ab1234530654.jpg

Şiddet protesto yolu değildir

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/22/02/06/resized_2baa8-76a4e129ev.jpg