Bağışıklık sistemi hayati önem taşıyor

Ölümcül hastalıklar bağışıklık sistemi çöktüğü anda yakalıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının hayati önem taşıdığını belirten uzmanlar, bağışıklığı güçlü tutmak için dengeli beslenmeyi, stresten uzak durmayı ve spor yapmayı şart koşuyor.

Yeni Şafak
Bağışıklık sistemi vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlıyor.​

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, vücudu mikroplara karşı savunan bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının hayati önem taşıdığını bildirdi. Gümürdülü, bağışıklığı güçlü tutmanın en önemli şartlarının başında ise dengeli beslenme, stresten uzak durma ve spor yapmanın geldiğini vurguladı.Prof. Dr. Gümürdülü, bağışıklık sisteminin bir canlıda hastalığa sebep olabilecek bütün virüs, patojen ve yabancı maddeleri tanıyıp, yok eden diğer bir deyişle vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlayan bir sistem olduğunu söyledi.

Küçük bir zararlı organizma bile öldürebiliyor

Gümürdülü, vücudun bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasını sağlayan ‘Bağışıklık Sistemi’ korunmadığı takdirde küçük bir zararlı organizmanın bile ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirterek, sürekli hastalanmak, sık sık çıkan uçuklar, kilo kaybı, halsizlik ve yorgunluk gibi durumların bağışıklık sisteminin zayıflığına işaret ettiğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Gümürdülü, bağışıklık sisteminin çökmesinin neden olduğu sonuçları şöyle açıkladı:

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmalı?

"Ölümcül hastalıklar bağışıklık sistemi çöktüğü anda yakalar” diyen Prof. Dr. Gümürdülü, sağlıklı beslenme, kaliteli uyku, düzenli spor gibi alınabilecek birkaç önlem ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve hastalıklara karşı direnç kazanmanın mümkün olduğunu belirterek, vücudun başta kanser olmak üzere mevsimsel ve viral hastalıklarla başa çıkabilmesinin bağışıklık sisteminin güçlü olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Gümürdülü, gereksiz ilaç kullanılmamasının da güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olduğunu ve stresin de önemli faktör olduğunu belirterek şunları önerdi:

HAYAT
Solunum yetmezliği nedir?

HAYAT
Karın ağrısı mide kanseri olabilir

HAYAT
Çocuklar sosyal medyada nesneleştiriliyor

HAYAT
Skolyoz kız çocuklarında daha sık görülüyor

HAYAT
Sanal bağımlılık tehlikesi giderek büyüyor