Manhattan Bölge Savcılığı açıkladı: Malcolm X suikastı dosyası 55 yıl sonra tekrar açılıyor

Netflix'te yayınlanan 'Malcolm X'i kim öldürdü?' isimli belgeselin ardından Manhattan Bölge Savcılığı, yeni bilgilerin ortaya çıktığı gerekçesiyle suikast dosyasının yeniden açılacağını duyurdu. Malcolm X, 1965'te uğradığı suikast sonrası şehit olmuş, 1966'da üç kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şehit Malcolm X

Netflix'te yayınlanan Malcolm X suikastına ilişkine belgesel serisinin ardından, dosyanın yeniden açılarak suikastın incelenmesine karar verildi.

Dosya tekrar gözden geçirilecek

HAYAT
Malcolm X kimdir?

Savcılığın açıklamasında, haksız yere mahkum edilen kişileri temize çıkarmayı hedefleyen bir kar amacı gütmeyen kurum olan Innocence Project (Masumiyet Projesi) ile birlikte çalışılacağı ifade edildi.

Savcılık, belgesel yayınlandıktan birkaç gün sonra açıklamada bulundu

DÜNYA
Acı, gaflet, mücadele, hakikat ve şehadet... Malcolm X'in hayatı

HAYAT
Çocuk Malcolm konuşuyor

İnsan hakları savunucusu Malcolm X, 21 Şubat 1965'te New York'ta yaptığı bir konuşma sırasında vurularak öldürmüştü. Suikasttan bir yıl sonra Mucahid Abdul Halim, Muhammed Abdul Aziz ve Halil İslam isimli 3 kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

DÜNYA
Malcolm X'in kızı Erdoğan'ı babasına benzetti

HAYAT
Merhameti babamdan öğrendim

1985 yılında afla salıverilen Muhammed Abdul Aziz halen ismini temize çıkarmaya çalışırken, Halil İslam 2009'da hayatını kaybetti.