Türk girişimciler hastaları diş telinden kurtardı

Türk girişimciler, diş dizilimi, damak ve çene bozuklukları gibi diş tedavisinde kullanılan diş tellerine alternatif şeffaf plaklar üretti. 3D yazıcılarla üretilen şeffaf apareyler ile Türkiye'de 10 binin üzerinde hastanın dişleri tedavi edildi.

Yeni Şafak
​Türk girişimciler, 3D yazıcılarla diş tellerine alternatif şeffaf plaklar üretti.

Türk girişimciler, diş dizilimi, damak ve çene bozuklukları gibi diş tedavisinde kullanılan diş tellerine alternatif şeffaf plaklar üretti. Türkiye'de ilk defa yerli bir firma tarafından 3D yazıcılarla seri üretimi yapılan şeffaf apareyler, Türkiye'de 10 binin üzerinde hastanın dişlerini tedavi etti. Genç girişimcilerin sıfırdan inşa ettiği Orthero markası, Orta Doğu ve Almanya pazarına girmeyi planlıyor.

Orthero Kurucu Ortağı Seyyid Bucak, 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent bünyesinde Efe Turhan, Ferit Güler ve Aydın Dikkulak ile birlikte Şeffaf Aparey firmasını kurduklarını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/17/02/48/resized_9fbb4-70b2f8d7dis2.jpg

Ortodontik tedavi yeni bir boyut kazandı

Şirket bünyesinde kurdukları Orthero markasıyla ortodontik tedavilere yeni bir boyut kazandırdıklarını anlatan Bucak, "Liseden arkadaşım ve şirketimizin kurucu ortaklarından Efe Turhan’a 3D Printer ile şeffaf plakların üretilebileceğinden bahsetmiştim. Kendisi de bir dönem diş teli kullanmıştı ve bu projeyi hayata geçirmemiz gerektiğini söyledi. Önce beş diş hekimiyle başladık. Onların vakalarını yaptıktan sonra baktık ki hem bu yazılımı kullanabiliyoruz hem de hastalara büyük bir çözüm sunabiliyoruz. Dolayısıyla bu işi sürdürme kararı aldık. 2014 yılında ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayat geçirdik.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/17/02/49/resized_bd592-b0df3446dis1.jpg

Halen faaliyetler sürüyor

2016’nın son aylarında şirketimizin ortaklık yapısını değiştirerek Türkiye’nin önemli diş hekimleri ve yatırımcılarını bünyemize kattık ve bölgenin önemli bir oyuncusu olmak üzere kolları sıvadık. Şu an 56 kişilik bir ekip olduk. Hem üretimi hem de analizi kendi bünyemizde yaptığımız için ciddi bir istihdam oluşturduk. Halen İTÜ ARI Teknokent’te faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm Türkiye’de 70’den fazla ilde diş klinikleriyle çalışıyoruz." bilgilerini verdi.

Şirketin dört kurucu ortağının da İTÜ mezunu mühendisler olduğunu ifade eden Bucak, kurucuların yazılım, üretim ve finans konusunda uzmanlaştığını kaydetti.

Endüstri 4.0’ın Türkiye’deki öncü firmalarından biri oldu

3D yazıcıların günümüzde kuyumculuktan otomotive kadar birçok farklı sektörde kullanıldığını anlatan Bucak, şöyle konuştu:

Şeffaf plaklar kişiye özgü imal ediliyor

Bucak, Orthero'nun, Türkiye’nin ilk yerli ve kişiye özel üretilen şeffaf apareyleri ile hastaların dişlerini ideal hale getiren telsiz tedavi yöntemi sunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

10 bini aşkın vaka yüzde 98 başarıyla tamamlandı

Şeffaf apareylerinin metal diş telleriyle karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen ve istenildiği zaman takıp çıkarılabilen tedavi araçları olduğunu ifade eden Bucak, "Orthero tedavisiyle şimdiye kadar 10 bini aşkın vakayı yüzde 98 başarıyla tamamladık." bilgisini verdi.

Binin üzerinde diş hekimiyle çalışıldı

Bucak, Orthero'nun 2016 yılı sonunda aldığı 3 milyon TL’lik yatırımla birlikte sistemini güçlendirerek 2017’de daha büyük bir kapasite ile hizmet vermeye başladığını söyledi.

Markanın 2017 yılını yüzde 900’lük büyümeyle tamamladığını ifade eden Bucak, şöyle konuştu:

Farklı pazarlara açılacak

Bucak sözlerini şöyle sürdürdü:

HAYAT
Migren tedavi edilebilen bir hastalık

HAYAT
Sağlık Bakanlığından suda doğum ünitesi

HAYAT
Beyaz diş istedi 32 dişinden oldu

HAYAT
Şeker hastalığı gözlere vuruyor

HAYAT
Bebeklerde diş temizliği nasıl yapılır?