|

Özel sektör öğretmenlerinin taban maaş sorunu çözülüyor: Açıklama Bakan Tekin’den geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim sektöründe çalışan öğretmenlerin taban maaşı sorununa ilişkin, "Bu iş kanunuyla çözülecek bir konu. Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz. İyi niyetle problemleri çözmek için çaba sarf ediyoruz" dedi. Peki Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenlere taban maaş düzenlemesi var mı? İşte Bakan Tekin’in taban maaş açıklamasının detayları.

15:25 - 26/06/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Öğretmen taban maaşı
Öğretmen taban maaşı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti'nin grup toplantısı öncesin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde eğitim sektöründe iş yapan sendikalar ile yapılan toplantının gece 00.00'a kadar sürdüğünü hatırlatan Bakan Tekin, "Çok verimli bir toplantı yaptık. Çıkışta da özel sektör öğretmenleriyle konuştuk. Kısa bir şey diye geçiştirmesinler. Bakanlıktaki tüm birim amirlerimiz oradaydı. Tablo böyleyken kısa ayaküstü bir görüşme olarak lanse edilmesin lütfen" ifadesini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenlere taban maaş düzenlemesi var mı?

Taban maaş konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu'na eklenmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Bakan Tekin, "Bu iş kanunuyla çözülecek bir konu. Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz. İyi niyetle problemleri çözmek için çaba sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öğretmen maaşları ne kadar oldu?

Memur maaşlarının belli olmasının ardından milyonlarca öğretmen, 2024 yılında alacağı maaşı merak ediyor. Ocak ayında yapılan zamın ardından öğretmen maaşı 26 bin 654 liradan, 39 bin 781 liraya yükseldi, uzman öğretmen maaşı ise 29 bin 538 liradan, 44 bin 085 liraya yükselmişti. Öğretmen maaşları haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zamlanacak. Öğretmenler zamlı maaşlarını temmuzda alacak.

#Öğretmen maaşı
#öğretmen taban maaşı
#Öğretmenlik Meslek Kanunu
3 gün önce