|

Fatih Camii imamı Galip Usta'yı bıçaklayıp yaralayan Ömer Salgın kimdir?

Fatih Camii'nde İmam Galip Usta'yı ve hafızlık talebesi Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı Ömer Salgın'ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki Ömer Salgın kimdir? Ömer Salgın nereli, kaç yaşında?

09:13 - 9/01/2024 Salı
Güncelleme: 09:18 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Fatih Camii imamı imamı Galip Usta'yı bıçaklayıp yaralayan saldırgan Ömer Salgın kimdir?
Fatih Camii imamı imamı Galip Usta'yı bıçaklayıp yaralayan saldırgan Ömer Salgın kimdir?

İstanbul'da Fatih Camii içerisinde slogan atan Ömer Salgın'ı uyaran cami imamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ömer Salgın'ın bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Yaralanan Fatih Camii imamı ve Bilal Erdem hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer Salgın ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Peki Fatih Camii İmam Galip Usta'yı bıçaklayan kim? Ömer Salgın kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

ÖMER SALGIN KİMDİR?

Ömer Salgın'ın 1984 doğumlu olduğu ve Bursa kökenli bir isim olduğu belirlendi. 2019 yılında boşanan Salgın'ın, geçmişte yaşadığı kişisel problemler ve suç kayıtları, olayın ardından gündeme geldi. Emniyetteki sorgusu devam ederken, daha önce kasten yaralama suçundan kaydı olduğu ve ruhsatlı av tüfeği sahibi olduğu ortaya çıktı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: SALDIRIYI KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X'ten yaptığı açıklamada "İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz." dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM ETMEKTEDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise açıklamasında "İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SORUŞTURMA HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X'ten yaptığı paylaşımda "İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.



#Ömer Salgın
#Fatih Camii
#Galip Usta
6 ay önce