|

İBB'nin Samatya Yağmur Suyu Tüneli Projesi yıllardır bitmiyor: Vatan Caddesi'ndeki şantiye tehlike saçıyor

21:21 - 25/06/2024 Salı
Güncelleme: 21:25 - 25/06/2024 Salı
Yeni Şafak

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) uzun zaman önce başlattığı Samatya Yağmur Suyu Tüneli projesi çok yavaş ilerlemesi nedeniyle vatandaşlardan tepki çekiyor. Projenin Samatya'daki şantiyesine işçilerin günde yarım saat gelip çalıştıklarını, cadde üzerindeki bir çok esnafın da bu yüzden kepenk kapattığını belirten vatandaşlar İBB'ye tepkili. Projenin şantiye alanında güvenlik önlemleri de hiçe sayılıyor. Ağzı açık bir şekilde metrelerce derinlikte kuyunun bulunduğu, demir çubukların açıkta durduğu, bariyerlerin ise gelişigüzel bir şekilde yerleştirildiği şantiye alanı tehlike saçıyor.

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uzun zaman önce Likos Deresi havzasında yaşanan su taşkınlarına yönelik Samatya Yağmur Suyu Tüneli projesinin temelini attı.

Ancak proje uzun zamandır tamamlanmadı.

Alandaki çalışmaların 'yok' denecek kadar az olması nedeniyle de vatandaşlar İBB'ye tepkili.

"Esnaf kepenk kapattı"

Projenin başlangıcının dört yıla dayandığını Vatan Caddesi'ndeki kısma gelmesinin ise 14-15 ayı bulduğunu ifade eden bir vatandaş, çalışmaların çok yavaş ilerlemesi nedeniyle birçok esnafın da kepenk kapattığını kaydederek, "Malzemelere sahip çıkan yok, biz topluyoruz. Bir çalışma da yok. Gelip yarım saat burada boy gösteriyorlar sonra ara ki yetkili bulasın. Normalde buraya şerit çekmeleri lazım. Bariyerler yerlerde, ilgilenen yok." dedi.

"Şantiye nedeniyle yaşanan kazada kız çocuğu vefat etti"

Yaklaşık iki ay önce bir trafik kazası yaşandığını ve bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini belirten vatandaş, elim olayın sahipsiz bırakılan şantiyeden kaynaklandığını söyledi.

Proje şantiyesi tehlike saçıyor

Çevredeki esnafı işsiz bırakan, trafik kazalarına neden olan şantiyede güvenlik önlemleri de hiçe sayılıyor.

Bazılarının ağzı açık bulunan rögar kapakları nedeniyle insanların içerisine düşme tehlikesini barındıran şantiyede demir parçaları da faciaya davetiye çıkarırken vatandaşlar çözüm bulunması çağrısında bulunarak "İlla birisinin ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

Şantiyede ağzı açık halde bulunan üç metre derinliğindeki kuyu da büyük bir tehlike saçıyor. Kuyunun etrafından zaman zaman küçük çocukların geçtiği de görülürken çukurun etrafındaki bariyerler ise özensiz, gelişigüzel bir şekilde durması da bölgeyi olası facialara gebe haline getiriyor.

Minik Edanur İBB'nin açık bıraktığı çukura düşüp hayatını kaybetmişti

İBB'nin Vatan Caddesi'ndeki tehlike saçan proje akıllara minik Edanur'u getirdi.

Beş yaşındaki Edanur, Küçükçekmece'de İBB ekiplerinin hiçbir güvenlik önlemi almadığı, ağzı açık bir şekilde bırakılan içi su dolu çukura düşmüş ve hayatını kaybetmişti.



#İBB
#Vatan Caddesi
#Samatya Yağmur Suyu Tüneli Projesi
#Şantiye
#Edanur
#Küçükçekmece
4 gün önce