|
Final neden olmasın?

EURO 2024'te ölüp ölüp dirildiğimiz maçta Çekya'yı geçerek adımızı son 16 turuna yazdırdık. Aslında rahatlıkla turlayacağımız maçı kendi kendimize zor soktuk. Bunun nedeninin ise Vincenzo Montella olduğunu düşünüyorum. Beraberliğin yettiği maçta önceliği savunmaya veren İtalyan çalıştırıcı, 20. dakikada 10 kişi kalan rakibimiz karşısında bile takımımızı geriye yasladı. Tüm Türkiye ekran başında 'golcü al hoca' diye serzenişte bulunurken, Montella beklenen 9 numara hamlesini 75. dakikada ancak yapabildi. Turnuvada ilk kez süre bulan Cenk Tosun da en iyi bildiği şeyi yaparak fileleri havalandırdı. Montella'nın bir an önce takımın potansiyelinin farkına varması lazım. "En iyi savunma hücumdur" anlayışıyla önde oynayarak rakibe oyunumuzu kabullendirmemiz gerekir. Çünkü bu takım bunu vadediyor.


Şimdi Avusturya karşısında çeyrek finale çıkma mücadelesi vereceğiz. Fransa ve Hollanda'nın bulunduğu gruptan sürpriz bir şekilde lider çıkan Avusturya'yı geçmek kolay olmayacak elbette ancak hazırlık maçındaki 6-1'lik hesabı bu maçta kapatma fırsatını kaçırmamamız lazım.


Bir de büyük bir avantaja sahibiz. Finale kadar şampiyonluğun en büyük favorileriyle eşleşmeyeceğiz. Son 16 turunda Avusturya'yı elememiz durumunda Romanya-Hollanda karşılaşmasının galibiyle çeyrek finalde karşılaşacağız. Bu turu da geçmemiz halinde yarı finale yükseleceğiz. Diğer yarı finalistler ise İsviçre-İtalya / İngiltere-Slovakya eşleşmelerinden sonra belli olacak. Yarı finaldeki olası rakiplerimizden İngiltere ve İtalya eski görüntülerinden çok uzakta. Yani önümüz açık. Avrupa Şampiyonası'nda tarihimizde ilk kez finalist olmak hiç de hayal değil aslında. Yeter ki form olarak en zor engel gibi duran Avusturya'yı geçelim.


#EURO 2024
#Çekya
#Türkiye
#Vincenzo Montella
5 gün önce
Final neden olmasın?
Efendimiz’in (sav) Teravihi
Uluslararası ekonomik kuruluşların ülke ekonomileri üzerindeki etkileri
Sınavsız atamalara ve sözlü sınavlara acilen çözüm üretilmeli
Millî eğitim, 1 numaralı millî güvenlik meselesine dönüştü!
Bolivya darbe girişimi ve Türkiye modeli tartışmaları