EDISYON:

Teşekkür

04:0025/11/2018, Sunday
G: 25/11/2018, Sunday
Hatice Karahan

Bu köşede dört yılı aşkın bir süredir ekonomiye dair yazılar kaleme almaktayım. 2014 Ağustos’tan bu yana her haftanın iki gününü, bu köşeyi özenle işlemek için ayırdım. Zira yazmak ve paylaşmak, paha biçilemez… Bu nedenle de her yazının, emek ve itina gerektirdiği kanaatindeyim.Bu köşeye 432 makale sığdırma şansım olmuş. Kalemi sevenler bilir; yazının konusunu seçmek bile bazen vakit alır, almalıdır. Ekonomi gibi asla dinmek bilmeyen bir gündemin zenginliği de, benim için zaman kıtlığını en iyi

Bu köşede dört yılı aşkın bir süredir ekonomiye dair yazılar kaleme almaktayım. 2014 Ağustos’tan bu yana her haftanın iki gününü, bu köşeyi özenle işlemek için ayırdım. Zira yazmak ve paylaşmak, paha biçilemez… Bu nedenle de her yazının, emek ve itina gerektirdiği kanaatindeyim.



Bu köşeye 432 makale sığdırma şansım olmuş. Kalemi sevenler bilir; yazının konusunu seçmek bile bazen vakit alır, almalıdır. Ekonomi gibi asla dinmek bilmeyen bir gündemin zenginliği de, benim için zaman kıtlığını en iyi şekilde değerlendirmeyi şart kıldı. Dolayısıyla bu köşeyi, makro ve global dinamikleri geniş bir yelpazede ele alarak dengeli bir akışla donatmaya çalıştım. Kimi zaman güncel kimi zaman yapısal mevzular, satırlarımın çıkış noktası oldu. Öte yandan ekonomik meselelerin yoğunluğundan nadiren sıyrılabilmeye de, insani krizler, kadın hakları ve eğitim üzerine yazmayı hassaten bir borç bilerek gayret ettim.

Doğrusu; yazmanın disiplini ve keyfi, birbirini zorlayan iki motivasyon… Her defasında son noktayı nihayet koyabilmek, omuzdan kalkan yük misali huzur verdi. Yazıyı bazen en yoğun bir iş gününün içine sığdırabilmek, bazen ise geniş bir günün cömertliğinde sınırlamak gerekti. Bir yazarın ifadesiyle; hikâye uzun olmayabilir ancak onu kısaltmak da uzun sürebiliyor.

Bu tatlı detaylar bir yana; bu köşe bana, paha biçilemez tecrübeler, dostluklar, paylaşımlar, ödüller getirdi.

“Ekonomide kadın” çabalarının bir köşesinde yer almama vesile olması ise, belki de bu ödüllerin en anlamlısı oldu.

Minnettarım.

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanlığı kadrolarına getirilen genel bir düzenleme gereği bu kıymetli yazı tecrübesine bugün bir ara verirken, bana bu köşeyi emanet etmeleri hasebiyle İbrahim Karagül nezdinde Yeni Şafak Gazetesi’ne ve Ömer Bolat nezdinde Albayrak Grubu’na şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, tüm emekleri bir yana, yazının baskıya gitmesine dakikalar kala bildirdiğim kelime revizyonlarını dahi hassasiyetle yerine getiren, titizliği profesyonelliğin bir parçası edinmiş, İbrahim Acar nezdinde tüm Yeni Şafak Ekonomi Servisi’ne,

Yoğunluğumun içinde teslim saatini hafif zorladığım kaotik durumlarda nazik anlayışını esirgemeyen Yeni Şafak Yazı İşleri’ne,

Ve elbette, yazılarımı takip eden, yoğun destek, ilgi ve yorumlarıyla her bir makaleme heyecanla başlamış olmamı sağlayan çok değerli okurlarıma, teşekkürü bir borç bilirim.

#İbrahim Acar
#Ömer Bolat
#İbrahim Karagül

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.