Her öğrencinin yüzmeyi öğrenmek zorunda olduğu bir yüksek okul burası.
Öğrenciler üretiyor, patent başvurularında bulunuyor ve/veya yeni şirketler kuruyorlar.
Sistem diğer ABD üniversitelerinde daha sonra yaygın olarak taklit edilmiş.
**
Fakülte ve öğrenci topluluğu liyakate ve teknik yeterliliğe büyük önem veriyor.
Üniversite, özel olarak atanmış bir kurul tarafından yönetiliyor.
Devlet tarafından yetkilendirilmiş, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş.
MIT’nin beş okulu (Fen, Mühendislik, Mimarlık ve Planlama, Yönetim ve Beşeri Bilimler, Sanatlar ve Sosyal Bilimler) ve bir koleji (Schwarzman Bilgisayar Koleji) var, ancak hukuk veya tıp fakültesi yok.
**
Üniversitelerin genel sıralamasında ve öğrencilerin açıkladıkları tercihlere dayalı sıralamalarda ilk beş arasında yer alıyor.
2019’da dünya çapındaki üniversiteler arasında 3. sırada yer almış.
82 önde gelen dergide yayınlanan makalelere en büyük katkıda bulunanları ölçen Nature Index Yıllık Tablolarında 2015’te 7. ve 2017’de 6. Sırada yerini almış.
**
Üniversite öğretim üyelerine ek olarak yaklaşık 1300 araştırmacı istihdam ediyor.
2011 yılında, MIT öğretim üyeleri ve araştırmacıları 632 buluş açıkladı, 153 patent aldı, 85,4 milyon dolar nakit gelir elde etti ve 69,6 milyon dolar telif ücreti aldı.
**
Bu sayı ile dünya üniversiteleri arasında sekizinci sıraya yerleşti.
**
Devletle iş birliği yapması ortak projeler geliştirmesi devleti eleştirmesine engel olmamış.
Yani Beyaz Saray’ın yanlış politikalarına karşı hiç sessiz kalmamışlar.
1960’ların sonu ve 1970’lerin başında, öğrenci ve öğretim üyesi aktivistler Vietnam Savaşı’na ve savunma araştırmalarına karşı protesto düzenlemişler.
Bu dönemde üniversitenin çeşitli bölümleri helikopterler, akıllı bombalar ve Vietnam’daki savaş için karşı ayaklanma teknikleri ile nükleer füzeler için güdüm sistemleri üzerinde araştırma yapıyordu.
Üniversite yönetimi protestoların sonunda Enstrümantasyon Laboratuvarı’ndan çekilmiş ve tüm gizli araştırmaları kampüs dışında MIT Lincoln Laboratuvarı tesisine taşımış.
Ancak bu dönemde altı MIT öğrencisi hapis cezasına çarptırılmış.
Michael Albert ve George Katsiaficas gibi bazı eski öğrenci liderleri, MIT’nin askeri araştırmalardaki rolü ve bu protestoları bastırması konusunda hâlâ tepkililermiş.
İnternet ansiklopedisi Wikipedi’de (Richard Leacock’ın Kasım Eylemleri adlı filminin, bu çalkantılı olaylardan bazılarını kaydettiği yazılı.
Avrupa ve ABD’yi yakın gelecekte bu kuşaklar yönetecek.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.