AK Parti geçen dönem Meclis’e 295 milletvekili ile gelmişti. Meclis’te ittifak olarak çoğunluğu elde etmesine karşın AK Parti, geçen seçime göre milletvekili sayısında toplamda 30 milletvekili kaybı yaşamış olacak. MHP vekil sayısını 3 artırırken, Yeniden Refah Partisi ise 5 sandalyeyle Meclis’in yeni üyesi oldu.
Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu almasıyla beraber Meclis başkanlığının yanı sıra komisyon başkanlıkları da yine AK Parti ve MHP’nin seçtiği isimlerden oluşacak. Meclis Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ismi öne çıkıyor. Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki sayısal çoğunluğu vekil yapılan bakanlardan bazılarının eski görevlerine dönüşlerine olanak sağlamış oluyor.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin İstanbul’dan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’dan milletvekili seçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Mustafa Şen Trabzon’dan ile Ömer İleri Ankara’dan ilk kez vekil olurken, Efkan Ala Bursa’dan, Çiğdem Karaaslan Samsun’dan ve Belgin Uygur da Balıkesir’den milletvekili oldu.
AK Parti listelerinden seçimlere giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul’dan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep’ten, GİK üyesi Faruk Dinç Mersin 4. sıradan aday yapıldı. Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ise Batman’dan milletvekili seçilemedi. Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal İstanbul’dan milletvekili oldu.
2018 milletvekili seçimlerinde AK Parti 285 milletvekili çıkarmıştı.
Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı'nı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidiyor. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından milyonların gözü 2023 seçim sonuçlarında olacak. Önceki seçimleri birinci olarak bitiren AK Parti 2023 seçimleri oy oranları ve milletvekili sayısı YSK tarafından açıklanacak.