EDISYON:

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ders seçim tarihleri

15:2523/10/2023, الإثنين
Yeni Şafak
AÖL ders seçimi nasıl yapılır?
AÖL ders seçimi nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ders seçimi, öğrencilerin sınava gireceği dersleri belirleme işlemidir. Ders seçimi, her eğitim ve öğretim yılının başında, kayıt yenileme işlemleri tamamlandıktan sonra yapılır. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları için ders seçme işlemleri başladı. Peki AÖL ders seçimi ne zaman bitecek? MEB açık lise ders seçimi nasıl, neredene yapılır?

MEB Açık Öğretim Lisesi'nde (
) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 2023/1 dönem sınavları için ders seçme işlemleri başladı. Ders seçme işlemlerinin ne zaman sona ereceği ise öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İşte, AÖL 2023 ders seçimine dair bilgiler...

AÖL ders seçimi ne zaman bitecek?

Açık öğretim lisesi öğrencileri sınava katılacağı derslerin ders seçme işlemlerini 22 Ekim 2023 Pazar günü Saat 23.59'a kadar yapabilecek. Belirtilen tarihe kadar ders seçme işlemlerini yapmayan öğrencilere sistem tarafından ders ataması yapılacak. "Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılmıştı.

AÖL Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde yapılacaklar?

Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemindeki "Bilgi Düzenleme" menüsü altında bulunan "Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi" nde kayıtlı olan il/ilçedeki okullarda 23 - 24 Aralık 2023 tarihlerinde sınava gireceğinizden, sınav irtibat merkezinizin güncel olmasına dikkat edilmeli.

Sınava katılabilmek için Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde biyometrik fotoğrafınızın olup olmadığını kontrol ederek, sistemde biyometrik fotoğrafı olmayan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezine başvurarak biyometrik fotoğraflarını sisteme yükletmeleri gerekmekte.

Sınava fotoğraflı sınav giriş belgeleriyle girilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler 23 - 24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak sınavlara katılamayacak.

AÖL ders seçimi nasıl yapılır?

Öğrenciler, öğrencilik durumu sınava girmek istediği dönemde 'Aktif' olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır.

Ders seçimleri; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapılacak.

Ders seçimini, çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından atanır ve öğrenciler atanan bu derslerden sınava girmek zorundadır.


#AÖL
#AÖL ders seçimi
#MEB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.