EDISYON:

İstihdama büyük katkı

Yeni Şafak
14:0717/07/2017, Pazartesi
G: 17/07/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında üniversite mezunlarına ilişkin düzenli olarak istihdam izleme araştırması yapılacak.
Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında üniversite mezunlarına ilişkin düzenli olarak istihdam izleme araştırması yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Ulusal İstihdam Stratejisi ile istikrarlı büyüme sağlanacak, büyümenin istihdam etkisi artırılacak, kayıt dışılık azaltılacak. Bu çerçevede yüz binlerce kişiye mesleki eğitim de verilerek, o kişilerin iş sahibi olması sağlanacak. 2023 yılına gelindiğinde ise yüzde 50- yüzde 160 oranında istihdam artışı hedefleniyor. 2023 yılı vizyonu ile hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisi, üçer yıllık dönemleri kapsayan ve her yılın sonunda güncellenecek olan eylem planları aracılığıyla hayata geçirilecek

Ulusal İstihdam Stratejisi nedir?

Ulusal İstihdam Stratejisi, işgücü piyasasının yapısal sorunlarını çözmek, orta ve uzun vadede büyümenin istihdama katkısını artırmak ve işsizlik sorununa kalıcı çözümler geliştirmek amacıyla yapıldı. Ulusal İstihdam Stratejisi Orta Vadeli Program, kalkınma planları, yıllık programlar ve bütçe süreçleriyle uyumlu olarak istikrarlı ve yüksek büyümenin sağlanması, büyümenin istihdam etkisinin artırılması ve kayıt dışılığın azaltılması temel konuları üzerine inşa edildi.

Stratejinin amacı

Ülkemizde işsizliğin doğal işsizlik düzeyine geriletilebilmesi ve çalışma barışı korunarak istihdamın geliştirilebilmesi noktasında üç temel konu ön plana çıkmaktadır:

İstikrarlı ve yüksek büyümenin sağlanması,

Büyümenin istihdam etkisinin artırılması,

Kayıt dışılığın azaltılması

Kayıtdışına son

Ulusal İstihdam Stratejisi ile kayıtdışı istihdama veda edilecek.

Her sene güncellenecek

2023 yılı vizyonu ile hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisi, üçer yıllık dönemleri kapsayan ve her yılın sonunda güncellenecek olan eylem planları aracılığıyla hayata geçirilecektir.

2023'te işsizlik yüzde 5 olacak


İşsizliği bitirecek 7 sektör



Esnek çalışana rahatlık

Esnek çalışmada prim gün sayısı ve analık yardımı için esnek koşullar sağlanacak. Esnek çalışma biçimlerinin sosyal güvenlik sistemiyle desteklenmesi, çalışanların kazanılmış haklarının korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilirliği sağlanacak.

Hayat boyu öğrenme

Üniversite mezunlarına ilişkin düzenli olarak istihdam izleme araştırması yapılacak. Hayat boyu öğrenmeye katılım oranı yüzde 15'e çıkarılacak

Köyünden gelene iş

Köyünden göçen kadınlar işgücüne uyum dersi alacak. Sosyal yardım alanların çalışabilir durumda olanların tamamına iş ve danışmanlık hizmeti verilecek.

İstihdam seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği, Ulusal İstihdam Stratejisi'ni destekliyor.

TOBB'dan destek

TOBB da istihdam seferberliğine katkıda bulunuyor.

#Ulusal İstihdam Stratejisi
#İstihdam
#İş
#2023

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.