EDISYON:

Trafiği azaltacak uygulamalar

Yeni Şafak
10:0925/07/2017, Salı
G: 25/07/2017, Salı
Yeni Şafak
Akıllı uygulamalarla trafik yoğunluğu azalıyor, güvenlik artıyor.
Akıllı uygulamalarla trafik yoğunluğu azalıyor, güvenlik artıyor.

Metropol İstanbul, artık teknolojiye ayak uydurarak akıllı kent olma yolunda ilerliyor. İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri sunduğu Akıllı Ulaşım Sistemleri sayesinde ulaşımda çevresel etkileri azaltacak şekilde hareketlilik sağlanacak, trafikte güvenlik artacak; yoğunluk azalacak.

İSBAK nedir?

Tam Adaptif Trafik Yönetim Sistemi

Sistem bir yol ağındaki ortalama taşıt gecikme sürelerini ve ortalama durma sayılarını en aza indirme amacıyla, sinyalize kavşakların plan sürelerinin; oluşan trafik hacmi, kuyruklanma gibi parametrelere göre optimize edilerek yeni sürelerin gerçek zamanlı olarak uygulandığı bir çalışma sistemi.

I-SIM trafik simülasyonu

İSBAK tarafından adaptif trafik yönetimi projesi çerçevesinde geliştirilen mikroskopik trafik simülasyonu ISIM, araç takip modeli olarak Intelligent Driving Model (IDM) kullanmaktadır ve yerel sürücü davranışlarına göre kalibre edilebilme özelliğine sahiptir.

Trafik Kontrol Merkezi

Akıllı trafik sistemleri

Akıllı Trafik Sistemleri’nin yönetiminde uzun vadeli ve uygun maliyetli çözümler sunan EXPERTRA 2A9, mikroişlemci tabanlı, modüler, genişletilebilir bir yapıya sahiptir. Adaptif çalışmaya uygun tasarımı ve geliştirilmiş haberleşme altyapısı ile; kutup soğuklarından çöl sıcaklarına kadar bütün iklim şartlarında kullanılabilir. 48 sinyal grubuna kadar genişleyebilen yapısı ile kentsel trafik kontrolünde ihtiyaç duyulan her türlü kavşağı yönetebilecek kabiliyete sahiptir.

Elektronik Denetim Sistemi

Kural ihlali yapan araçların tespit edilmesi, plakaların kaydedilmesi ve ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulması sistemi.

Kamera sistemleri

Güvenlik Sistemleri; turistik faaliyetler, mobil uygulamalar ve ulaşım planlama gibi farklı alanlarda; kameralardan elde edilen görüntülerin izlenmesi, kaydedilmesi, işlenmesi ve sosyal medya ile paylaşılmasıdır.


Trafik ölçüm sistemi

Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin temel bileşenlerinden biri olan trafik ölçüm dedektörleri; hız ihlali, araç sayımı gibi trafik ölçüm verilerini bir merkezde toplamak ve bunları anlık olarak sunmak amacıyla kullanılıyor. Trafik ölçüm dedektörlerinden toplanan veriler kullanılarak, vatandaşlar bilgilendiriliyor, alternatif güzergahlara yönlendiriliyor, trafik yoğunluğu artan bölgelerdeki talep azaltılarak, mevcut yol ağ kapasitesinin en verimli şekilde kullanılmasına çalışılıyor.

Akıllı otopark

Otoparkların kaliteli, verimli çevreci, pratik bir şekilde kullanımı için akıllı sistemler ile zamandan, yakıttan kazanç sağlayarak karbon salınımını düşürmeyi hedefleyerek ülke ekonomisine katkı sağlayan entegre park yönetim sistemidir. Akıllı Otopark Yönetim Sistemlerinde İstanbulKart otomasyonu ile ödeme yapılabilmektedir.

#İSBAK
#İstanbul
#Trafik
#Akıllı Ulaşım Sistemleri

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.