EDISYON:

ABD ve İngiliz medyasının geri vitesi

Yeni Şafak
09:109/11/2016, Çarşamba
G: 9/11/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
ABD ve İngiliz basını, Trump'ın kazanmasını böyle duyurdu.
ABD ve İngiliz basını, Trump'ın kazanmasını böyle duyurdu.

ABD'de tarihi gün.. Sandıktan 'sürpriz' aday Trump çıkarken, ABD ve İngiliz medyasının Trump'a ilişkin seçim öncesi ve sonrasında olan tavrı ilgi çekiyor.

ABD başkanlık seçim sonuçları açıklanırken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın, Demokrat aday Hillary Clinton karşısındaki üstünlüğü devam ediyor. Trump'ın başkanlığına kesin gözüyle bakılırken, ABD ve İngiliz medyası başta olmak üzere dünya basınının seçim sürecinde ve seçim sonuçlarının açıklanmasından sonraki tavrı dikkati çekiyor.



Trump medyayı suçlamıştı


ABD ve İngiliz basını, seçimleri yakından takip ederken, genel olarak desteklerini gizlememiş ve Clinton'ın avantajlı olduğunu savunmuştu. Özellikle kullandıkları görsellerde de algı oluşturmayı ihmal etmeyen basının ortak görüşü Clinton'ın başkan olacağı yönünde idi. Ancak medyanın bu tahminin tamamen algı operasyonu olduğu bugün sandıktan çıkan sonuç ile ortaya çıktı.



Trump, seçim kampanyası süresince medyanın kendisine çok büyük bir şekilde savaş açtığını söylemiş ve medyayı Clinton'cı olmakla suçlamıştı.






'Trump dalgası'

Seçimlerden bir gün önce "Clinton avantajlı" başlığını atan İngiliz Times gazetesi, bugün "Trump dalgası" başlığını attı.

'Başkan Trump?'

Independent gazetesi, "Başkan Trump?" manşetiyle haberi servis ederek, Cumhuriyetçilerin önemli üstünlük kazandığını kaydetti.

'Tanrı Amerika'yı korusun'

İngiliz Daily Telegraph gazetesi ABD'deki seçim gecesinin kabus gibi olduğunu belirterek, "Tanrı Amerika'yı korusun" başlığıyla haberi servis etti.

'Tanrı'ya güveniyoruz'

Daily News gazetesinin manşetinde ise, her şeyin bittiğini belirten bir ABD görseli kullanıldı. ABD bayrağı yere indirilmiş, zeminde Beyaz Saray görseli üzerine "Tanrıya güveniyoruz" başlığı atıldı.

'President Trump'

The Press and Journal gazetesi, "Başkan Trump" başlığını attı.

'Trump altüst etti'

ABD NY Times gazetesi, Trump'ın Pensilvanya'yı kazanarak başkanlığı garantilediğini ifade etti.

#ABD
#ABD Seçimleri
#Donald Trump
#Hillary Clinton

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.