EDISYON:

Almanya'da Türk çocukların hakları için gösteri

Yeni Şafak
09:5528/10/2018, Pazar
G: 28/10/2018, Pazar
AA
Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Türkler, gençlik dairelerinin, ailelerinden alıp koruma altında tuttuğu 'Türk çocukların haklarının korunması' talebiyle bir araya geldi.
Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Türkler, gençlik dairelerinin, ailelerinden alıp koruma altında tuttuğu 'Türk çocukların haklarının korunması' talebiyle bir araya geldi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, Türk aileler, çocuklarının hakları için gösteri düzenledi. Gösteride, koruma altına alınan Türk çocukların ana dilinden, kültüründen ve dini değerlerinden uzak büyümemesi için Türk ailelere verilmesi istendi.

Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Türkler, gençlik dairelerinin, ailelerinden alıp koruma altında tuttuğu "Türk çocukların haklarının korunması" talebiyle bir araya geldi.

Düsseldorf merkez tren istasyonu önündeki gösteriye ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, bu çocukların ana dilinden, kültüründen ve dini değerlerinden uzak büyümemesi için yabancılar yerine, öncelikli olarak akrabalarına ya da başka bir Türk aileye verilmesini istedi.


Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, burada yaptığı açıklamada, Almanya'daki gençlik dairelerinin, kutsal bir görevi üstlendiklerini, ancak uygulamada birtakım eksikliklerin ve yanlışlıkların bulunduğunu ifade etti.

Altay, şöyle konuştu:

Kamil Altay, koruma altına alınan Türk çocukların, mutlaka Türk konsolosluklarına bildirilmesini, ana dilini, kültürünü ve dini değerlerini öğretecek Türk ailelere verilmesini istediklerini dile getirdi.



#Koruma altına alınan çocuklar
#Umut Yıldızı Derneği

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.