2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili itiraf dün gece geldi. Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluk'ta 'arbede' sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Suudi Arabistan'daki Kraliyet ailesine gönülden bağlı olan Arap dünyası, "Ne olursa olsun Suudi Arabistan'ın yanındayız" mesajı verdi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: "Kral Selman'a ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a tam güven duyuyoruz. Filistin, Suudi Arabistan'ın yanındaydı ve bu duruşunu sürdürecek"
Ortadoğu'daki pek çok krizin arkasındaki ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri ise, Riyad için dünyayı tehdit etti: "Suudi Arabistan'ı aşağılama çabaları, kışkırtıcılar için korkunç sonuçlar doğuracaktır"
Lübnan Başbakanı Saad Hariri: "Suudi Arabistan'ı hedef alanlar bölgenin istikrarına tehdit oluşturmaktadır ve bölgeyi daha kötü bir noktaya sürüklemektedir"
Mısır: "Davanın Suudi Arabistan'a karşı politik amaçlarla kullanımlasına karşıyız. Suudi Arabistan'ın yanındayız. Şeffaf bir incelemeden yanayız"
Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklama:
Ürdün: "Suudi Arabistan, bölgede ve dünyada güvenlik, istikrar ve barışı sağlama ve ekonomik işbirliğini artırma konusunda liderlik rolü üstlenmiştir. Lübnan, dedikodulara karşı Suud'un yanında duruyor."
Kuveyt: "Kuveyt, Kaşıkçı meselesiyle alakalı olarak Suudi Arabistan'a yönelik tüm suçlamalar ve tüm gayrimeşru hamlelere karşı durmaktadır."
Bahreyn: "Amaç gerçeği ortaya çıkarmak değil Suudi Arabistan'a çamur atmak. Bedenimiz ve ruhumuzla Suud'un yanındayız"
Arap dünyasında istisnai duruşu gösteren tek ülke Katar. Katar, Kaşıkçı meselesiyle ilgili görüşlerini açık açık yazmaktan çekinmedi. Katar kuruluşu El-Cezire, Kaşıkçı olayında yoğun bir yayın politikasıyla olayın aydınlatılması için ciddi çaba sarfetti.