EDISYON:

Batı, Guta’da vahşete kör

Yeni Şafak
Yılmaz Bilgen
04:0010/02/2018, samedi
G: 10/02/2018, samedi
Yeni Şafak
Afrin’de yalana duyarlı olan Batı, Guta’da vahşete kör.
Afrin’de yalana duyarlı olan Batı, Guta’da vahşete kör.

PKK’nın Afrin’den yaydığı yalanlar üzerinden Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştiren Batılı ülkeler, Doğu Guta’daki katliamlara ısrarla kör kalıyor. Doğu Guta’da son on günde çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan 550 sivil vahşice katledildi. Üç gün önce klor gazıyla vurulan Şam’ın Duma ilçesinde ise son 6 yılın en büyük felaketi yaşanıyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nda PKK’nın yaydığı yalanlar üzerinden duyarlılık sergileyen Batılı ülkeler, dört günde 186 sivilin Esed ve Rus bombardımanı ile katledildiği Şam’ın Doğu Guta bölgesine kayıtsız kalmayı sürdürüyor. Suriye Geçici Hükümet Eski Başbakanı Ahmet Toma, Batının Afrin’de yalanlara fazlası ile duyarlı olduğunu ancak Guta’daki drama ısrarla kör kaldığını söyledi. Son 10 gün içerisinde Doğu Guta’da çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 550 sivilin vahşice katledildiğini söyleyen İhsan İnsani Yardım Derneği Sözcüsü Nasır Hüso rastgele atılan bombalar nedeni ile bölge genelinde insanların sokağa çıkamadığını, Cuma dahil namaz için mescitlere gidemediğini belirtti.

KENDİ TERÖRİSTİNİ KORUYOR

Yeni Şafak’a konuşan Suriye Geçici Hükümet Eski Başbakanı Ahmet Toma, "Batılı ülkeler bilerek Guta ve İdlib’de yaşanan katliamı görmezden geliyor. Onlar PKK’nın müttefiği ve Suriye’de yalnızca müttefiklerini koruyorlar" diye konuştu. Batı'nın, PKK’nın Afrin'deki ‘sivil ölüm yalanlarını' Guta’daki açık vahşete tercih ettiğini vurgulayan Toma, "Bu çok açık ve utanç verici bir çifte standart" ifadelerini kullandı. Doğu Guta’nın Fransız işgali döneminde de en çetin direnişe imza atan bölge olduğuna dikkat çeken Ahmet Toma, bölgede yaşayan yüzbinlerce insana 'teslim olun ya da toptan imha ederiz’ denildiğini anlattı. Suriye Muhalif Hükümeti Eski Başbakanı Toma, "Rejim ve Rusya bu niyetini son 3 günde 186 sivili öldürerek çok net ortaya koydu" dedi.

KLOR GAZI İLE VURDULAR

İhsan İnsani Yardım Derneği Sözcüsü Nasır Hüso, Şam kırsalında Sakbe, Arbin, Ayn Tarma, Misraba, Kefer Batna gibi nüfusu on binlerle ifade edilen bölgelerde gıda depoları, cami, hastane ve okulların kasıtlı olarak vurulduğunu söyledi. Duma’nın 3 gün öncesinde klor gazı ile vurulduğunu kaydeden Hüso, "4 yıldır kuşatma altında tutulan bölgede, son 6 yılın en büyük felaketi yaşanıyor" diye konuştu.

  • 168 nokta bombalandı
  • "Guta’da son 10 günde 168 bombalamada 550 sivil öldü, 1260 kişi yaralandı" diyen Nasır Hüso, kasıtlı olarak hedef alınan meskun mahallerde öldürülenlerin yüzde 65’inin çocuk ve kadınlardan oluştuğu bilgisini verdi. Sadece 8 Şubat’ta 76 şehit verildiğini belirten Hüso, yaşanan dramın korkunç boyutlara ulaştığını ve Guta’nın gözlerden uzak yok edildiğini belirtti.
#Suriye
#Guta
#Katliam

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.