EDISYON:

Esed rejimi ateş ederse tüm sahada cevap verilecek

21:365/03/2020, Perşembe
G: 5/03/2020, Perşembe
Yeni Şafak
İdlib'de Esed rejimi birçok noktada vurulmuştu.
İdlib'de Esed rejimi birçok noktada vurulmuştu.

Türkiye ve Rusya, İdlib üzerinde yeni dönemi başlatabilecek bir adım daha attı. Moskava mutabakatında ateş ve güvenli bölge öne çıkan iki başlık oldu. Türkiye ateşkese rağmen rejimin herhangibir saldırısına anında karşılık verileceğini beyan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, bu süreçte rejimin yapabileceği her türlü saldırıya tüm gücüyle ve tüm sahada cevap verme hakkını saklı tutacaktır” dedi.

Esed rejiminin hain saldırısı ardından İdlib’de başlayan süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 saat 40 dakikalık görüşmesi ardından ateşkes mutabakatı ile yeni bir sürece girildi.

Türkiye ile Rusya, İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetlerin 6 Mart 2020'de saat 00:01’den itibaren durdurulmasında anlaştı. İki ülke, ayrıca M4 karayolunun kuzeyinde 6 kilometre ve güneyinde 6 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilmesinde ve M4 karayolunun bir bölümünde ortak devriyeler konusunda uzlaştı.



Saldırılara tüm sahada cevap verilecek

Ateşkes beyanı ardından Esed rejimin herhangibir saldırı yapması haline Türkiye nasıl karşılık vereceğini Msokava’da ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bu süreçte rejimin yapabileceği her türlü saldırıya tüm gücüyle ve tüm sahada cevap verme hakkını saklı tutacaktır” dedi.



#İdlib
#Türkiye
#Esed

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.