EDISYON:

Filistin polisine Türkiye’de eğitim

Uğur Duyan
04:0025/10/2023, Çarşamba
G: 25/10/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İsrail’in Filistin’de yürüttüğü katliam devam ederken, TBMM’den anlamlı bir karar geldi. Filistin ile imzalanan kolluk eğitim anlaşması Maclis gündemine alındı. Anlaşmaya göre Filistin polisinin eğitimi Türkiye’de yapılacak.

TBMM, işgalci İsrail’in Filistin’e yönelik yürüttüğü etnik temizliğe karşı Türkiye’nin tavrını ortaya koymak için Filistin ile imzalanan kolluk eğitim anlaşmasını gündemine aldı. Filistin, güvenlik güçlerine Türkiye’de eğitim verilecek. Geçen yıl Ramallah’ta imzalanan anlaşma, iki ülkenin güvenlik teşkilatlarının eğitim iş birliği faaliyetlerinin planlanması, koordinasyonu ve icrasına ilişkin hususları düzenleniyor. İş birliğine ilişkin anlaşma Meclis Dışişleri Komisyonu’ndan geçti.

GAZZE DE DAHİL

Sözleşmenin bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor. Düzenleme ile İsrail’in hava saldırısı altındaki Gazze Şeridi dahil Filistin Yönetimi’ndeki bölgelerde hizmet veren kolluk kuvvetlerinin Türkiye’de eğitilmesinin önü açılacak.

TBMM heyeti Filistin’e gidecek

TBMM heyeti, Gazze’yi ziyaret için çalışma başlattı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin’in Gazze bölgesini ziyaret için çalışma başlattıklarını açıkladı. Yanık, “Başta BM olmak üzere dünya kamuoyunu, küresel sivil toplum kuruluşlarını, insan hakları değerlerine sahip oldukları iddiasını taşıyan tüm ülkeleri, hülasa bu alanda sözü ve etkisi olan her kurum ve kişiyi bir an önce İsrail vahşetini durdurmak için aksiyon almaya davet ediyoruz” dedi.



#TBMM
#Filistin
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.