EDISYON:

Fişlemeye onay ifşa etmeye tepki

Aa
00:0023/02/2014, Pazar
G: 22/02/2014, Cumartesi
Yeni Şafak
Fişlemeye onay ifşa etmeye tepki
Fişlemeye onay ifşa etmeye tepki

New Jersey''de Müslümanları izlemeyi onaylayan ABD Bölge Hakimi, buna medyada yer verilmesini ise '''zarar verici''' bulduğunu belirterek Müslümanların açtığı davayı reddetti.

ABD''de federal hakim, New York Polis Teşkilatı''nın (NYPD) Müslümanlara yönelik izlemesine '''tamam''' derken, izlemenin medyada yer verilmesini ise '''zarar verici''' bularak, Müslümanların açtığı davayı reddetti. New Jersey eyaletindeki Newark ABD Bölge Hakimi William Martini, New York Polis Teşkilatı''nın New Jersey eyaletinde Müslümanların izlemesini, '''terörizmden korunma çabası olarak kanuna uygun olduğu'''na ve '''sivil haklarının ihlal edilmediği'''ne karar verdi. Yargıç Martini, bu konudaki gerçek zararın ise medyada izlemenin ifşa edilmesiyle olduğunu bildirdi.

12 YILDIR TAKİP

2012 yılında Amerikan İslam İlişkileri Konseyi''nin 8 Müslüman, NYPD izleme programlarını din, ulusal köken ve ırk odaklı bularak, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Dava dilekçesinde NYPD''nin, 2002 yılından itibaren New Jersey''de cami, restoranlar ve okullarda sıradan insanları izlediği belirtilmişti. Anayasal Haklar Merkezi''ne göre, 2002 yılından itibaren NYPD New Jersey''de, 20 cami, 14 restoran, 11 perakende satış mağazası, 2 ilköğretim okulu ve 2 Müslüman Öğrenci Birliği''nde Müslümanları gözetlemişti.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.