EDISYON:

Göçmen trenlerine çare bulamıyorlar

Dış Haberler
04:005/10/2023, Perşembe
G: 5/10/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ABD ve Meksika yönetimi, federal ve eyalet düzeyindeki tüm önlemlere rağmen Orta Amerika’dan yola çıkıp trenlerin üzerinde ABD’nin güney sınırına yığılmaya devam eden göçmenlere çare bulamıyor.

Meksika sınır bölgesinde tren seferlerinin durdurulmasına rağmen, göçmenler ABD sınırına yakın Ciudad Juarez kentine gelmeye devam ediyor. Yüzlerce göçmen, ABD sınır devriyesine insani sığınma başvurusunda bulunmak amacıyla yük trenleriyle bölgeye geldi.


Tren seferleri askıya alınmıştı

Meksika’da Ferromex adlı demir yolu şirketi, çok sayıda göçmenin hareket halindeki yük trenlerine binmeye çalışırken yaralanması ve ölmesi nedeniyle eylül ayı sonunda ülkenin kuzeyindeki tren seferlerini askıya almıştı. Teksas Valisi Greg Abbott da ABD- Meksika sınırında bulunan Rio Grande Nehri’ne göçmenlerin geçişini engellemek için yüzer bariyerler kurdu. Ancak tüm bu önlemler göçmen akınını durdurmaya yetmedi.


#ABD
#Meksika
#tren

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.