EDISYON:

Guterres'in 'işgal' sözlerini kaldıramayan İsrailli Bakan görüşmesini iptal etti

19:4224/10/2023, Salı
G: 24/10/2023, Salı
AA
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres - İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres - İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor." açıklamasında bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurdu. Guterres, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını kınayarak "bunların durduk yere ortaya çıkmadığını, Filistin halkının 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kaldığını" söylemişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurarak "7 Ekim'den sonra dengeli bir yaklaşıma yer kalmadığını ve Hamas'ın yeryüzünden silinmesi gerektiğini" söyledi.

Cohen, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "BM Genel Sekreteri ile görüşmeyeceğim. 7 Ekim'den sonra dengeli yaklaşım diye bir şey yok. Hamas yeryüzünden silinmeli." ifadelerini kullandı.

"Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor"

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen üst düzey İsrail-Filistin oturumundaki konuşmasında Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

"Ancak Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor.

Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı."

Guterres, Hamas'ın İsraillilere yönelik saldırılarının "Filistin halkını toplu cezalandırmayı meşru kılamayacağını" vurgulayarak, "Savaşların bile kuralları vardır." demişti.



#israil
#Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri
#Antonio Guterres
#İsrail Dışişleri Bakanı
#Eli Cohen
#Hamas

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.