EDISYON:

Harvard’a Siyonist rektör

04:004/01/2024, Perşembe
G: 4/01/2024, Perşembe
Yeni Şafak
Alan Garber.
Alan Garber.

Filistin’e destek gösterilerini ifade özgürlüğü olarak değerlendirdiği için baskılarla istifa ettirilen Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay’in yerine Siyonist bir Yahudi olan Alan Garber atandı. Garber, üniversitede antisemitizmle mücadele konulu etkinlikler düzenlemesiyle tanınıyor.

Harvard Üniversitesi Rektörlüğüne siyonist bir Yahudi olan Alan Garber atandı. Eski rektör Claudine Gay, üniversitedeki Filistin’e destek gösterilerini ifade özgürlüğü olarak değerlendirdiği için baskıyla görevinden istifa ettirilmişti. Yeni rektör Alan Garber, Siyonist kimliği ile biliniyor. Harvard’daki Yahudi kulüplerine üye olan Garber üniversite içinde antisemitizmle mücadele konulu etkinlikler düzenliyordu. Garber’ın Filistin’e destek gösterilerini engellemek ve İsrail’in katliamlarına karşı duran öğrencilere baskı uygulanması amacıyla bu göreve getirildiği bildiriliyor.



#ABD
#Siyonizm
#Harvard Üniversitesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.