EDISYON:

Heyecanlandıran keşif: 8 bin 500 yıllık

11:4521/02/2022, Pazartesi
G: 21/02/2022, Pazartesi
Diğer
Heyecanlandıran keşif: 8 bin 500 yıllık
Heyecanlandıran keşif: 8 bin 500 yıllık

Geçtiğimiz günlerde BAE arkeologlarından heyecanlandıran keşif gerçekleşti. Yapılan açıklamada 8 bin bin 500 yıllık bir konut tespit edildiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde önemli bir arkeolojik keşif gerçekleşti. Arkeologlar 8 bin 500 yıllık bir konut bulduklarını söyledi. Abu Dabi Kültür ve Turizm Departmanı, yaptığı basın açıklamasında keşfedilen konutun daha önce bulunan konutlardan 1000 yıl daha eski olduğunu ifade etti. Bulunan konut, Abu Dhabi’nin batısında bulunan Ghagha adasında bulunuyor.

Yapılan açıklamada, binanın basit yuvarlak odalardan oluştuğu, taştan yapıldığı, yüksekliğinin yaklaşık 3 metre olduğu kaydedildi. Binanın içinde yüzlerce tarihi kalıntı ortaya çıkarıldı ve çıkan kalıntılardan topluluğun deniz ürünlerinden faydalanmış olabileceğine dikkat çekti.

Rekoru kırdı

Bugüne kadar uzmanlar, dünyanın en eski evi olarak Bulgaristan'da Karadeniz kıyısındaki Dobriç bölgesinde yapılan kazılarda bulunan 2 katlı evin olduğunu açıklamıştı. Durankulak Gölü'ndeki adada keşfedilen ev, 7 bin 500 yıl öncesine ait. Yaklaşık 400 metrekare alana sahip iki katlı bina dünyada bugüne kadar bulunan en eski taş ev olduğu bildirilmişti.

#​Birleşik Arap Emirlikleri
#Abu Dabi
#Ghagha adası

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.