EDISYON:

Hollanda polisinden ırkçı mesaj : Bir Türk daha eksildi

00:0026/03/2021, Cuma
G: 26/03/2021, Cuma
Yeni Şafak
Hümeyra Ergincanlı
Hümeyra Ergincanlı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde WhatsApp mesajlarında göçmen ve azınlıklara hakaret ve küfür eden polislere soruşturma başlatıldı. Polislerden birinin, okul çıkışında öldürülen 16 yaşındaki Hümeyra Ergincanlı için “Bir Türk daha azaldı” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Hollanda’da Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında “ırkçı konuşmalar” yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Polislerin ülkedeki azınlıklar, göçmenler ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları tespit edildi.
Polislerden birinin, okuldan çıktığı sırada öldürülen 16 yaşındaki Türk asıllı Hümeyra Ergincanlı için “Bir Türk daha azaldı” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.


ŞİKAYETİ DİKKATE ALINMAMIŞTI

  • Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.
    Rotterdam Designcollege’de eğitim gören Ergincanlı, 16 Aralık 2018’de okul çıkışı bahçede eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü.
    Talihsiz genç rahatsız edildiği için polise şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.
#Hollanda
#Polis
#Irkçı
#Türk
#Hümeyra Ergincanlı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.