EDISYON:

İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da 2'si çocuk 3 Filistinliyi daha katletti

14:222/11/2023, Perşembe
G: 2/11/2023, Perşembe
AA
14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi için cenaze töreni düzenlendi.
14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi için cenaze töreni düzenlendi.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda 2'si çocuk 3 Filistinli daha hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Eyhem Mahmud eş-Şafi (14) için cenaze töreni düzenlendi. El-Bire kentinde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda Filistinli katıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi'nin hayatını kaybettiği belirtildi.
İsrail askerlerinin Kalkilya'daki saldırısında 2 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi.
Bakanlığın açıklamasında ayrıca
El-Bire kentinde 19 yaşındaki Filistinli Kusay Mezyun Karan'ın, Nablus'ta da 14 yaşındaki Hamdan Amr Hamdan'ın İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybettiği aktarıldı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 133'e yükseldi.

#Batı Şeria
#İsrail
#Kalkilya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.