EDISYON:

İsrail BM’den kovulsun

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0024/07/2018, الثلاثاء
G: 24/07/2018, الثلاثاء
Yeni Şafak
İngiltere, İsrail meclisinin onayladığı "Yahudi ulus devlet" yasasının kendilerini endişelendirdiğini bildirdi.
İngiltere, İsrail meclisinin onayladığı "Yahudi ulus devlet" yasasının kendilerini endişelendirdiğini bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Filistin yönetiminin İsrail meclisinde kabul edilen "Yahudi ulus devlet" yasasının tehlikeleriyle ilgili dünya ülkeleriyle görüşmeler yaptığını belirterek, uluslararası topluma "İsrail ile ilişkileri gözden geçirme" çağrısında bulundu.

Ureykat, yasanın BM'nin kanunlarına aykırı olması durumunda bunun İsrail'in üyeliği konusunda soru işaretleri oluşturması gerektiğini vurguladı.

DOSTLARI DA ENDİŞELİ

İngiltere, İsrail meclisinin onayladığı "Yahudi ulus devlet" yasasının kendilerini endişelendirdiğini bildirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığından AA'ya yapılan açıklamada, "İsrail'in tüm vatandaşlarına yönelik uzun süredir sürdürdüğü eşitlik konusundaki taahhüdü, demokrasinin en güçlü yanlarından biridir" denildi. "İsrail'in dostları olarak, bu yeni yasanın, bu taahhüdü baltalayabileceğinden endişeliyiz" ifadesi kullanıldı.


IRAK'TAN KINAMA

Irak Dışişleri Bakanlığı da İsrail meclisinin onayladığı "Yahudi ulus devlet" yasasını kınayarak, yasanın barış sürecine zarar verdiğini ve ırkçılığı pekiştirdiğini bildirdi. Irak Müslüman Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, İsrail'in onayladığı kanunun, İsrail'in kendi istediği statüyü dayatma çabası ile kibrinin neticesi aynı zamanda ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının yansıması olduğu kaydedildi.

#İsrail
#Filistin
#BM

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.