EDISYON:

İsrail'in Ankara Büyükelçisi belli oldu

Yeni Şafak
17:0715/11/2016, Salı
G: 15/11/2016, Salı
Yeni Şafak

İsrail'in Mavi Marmara saldırısı sonrasında 6 yıllık bir kesintiye uğrayan Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme adımları sürüyor. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne atadığı isim belli oldu.

Türkiye-İsrail ilişkileri, haftalar öncesinde başlayan normalleşme adımlarını sürdürüyor. Normalleşme kapsamında İsrail'in Türkiye'ye atadığı Büyükelçinin ismi belli oldu. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Naeh atandı.



İsrail gazetesi Yediot Ahronot'ta yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Eitan Naeh'in İsrail'in Ankara Büyükelçisi olmasına karar verdiği belirtildi. Naeh, İsrail'in Londra Büyükelçiliği'nde bürokrat olarak çalışıyordu.









  • Geçtiğimiz Haziran ayında, Türkiye ile İsrail arasındaki 6 yıldır kopuk olan ilişkilerin normalleşmesi için dün Roma'da yapılan görüşmede iki ülke anlaşmaya varmıştı. İsrail, Mart 2013'te Türkiye'nin ilk talebini karşılayarak tarihte ilk kez yabancı bir devletten özür dilemişti. Mutabakat kapsamında Türkiye'nin diğer iki şartı da yerine getirildi. İsrail, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi ve Türkiye'nin Gazze'deki insani duruma müdahalesini kabul etti.








#Eitan Naeh

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.