EDISYON:

Manş Tüneli alev alev yanıyor

İha
00:0012/09/2008, Cuma
G: 12/09/2008, Cuma
Yeni Şafak
Manş Tüneli alev alev yanıyor
Manş Tüneli alev alev yanıyor

Fransa ile İngiltere'yi bağlayan Manş Tüneli'nde dün çıkan yangının devam ettiği ve tünelin araç trafiğine kapalı tutulduğu bildirildi.

Tünelin işletmeci firması Eurotunnel'dan yapılan açıklamada, yangının kimyevi madde taşıyan yük treninin bir vagonunun devrilmesi sonucu çıktığı ve yangının hala kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

Açıklamada, seferlerin bugün de yapılamayacağı belirtilerek, duman zehirlenmesi nedeniyle 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Bu arada Fransa İçişleri Bakanı yangın nedeniyle sıcaklığın bin dereceye yükseldiğini ve bunun tünele zarar verebileceğini söyledi.

Fransız polisi ise, yangını söndürme çalışmalarının tüm gece sürdüğünü, ancak alevlerin tümüyle kontrol altına alınamadığını ifade etti.

Polis yetkilisi Gerard Gavory, Fransa ve İngiltere itfaiye ekiplerinden 300 kişinin yangını söndürmeye çalıştığını söyledi.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.