EDISYON:

Milyonerler kabinesi

Yeni Şafak
04:0014/12/2016, Çarşamba
G: 14/12/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna Rusya’dan “Dostluk Nişanı” alan Exxon Mobil CEO’su Rex Tillerson’ı aday gösterdi. Tillerson, Putin’e yakınlığıyla biliniyor. Finans devi Goldman Sachs’ten üçüncü transferi yapan Trump, Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörlüğü'ne de şirketin başkanlarından Gary Cohn’u seçti.

ABD başkanlığı'na seçilen Donald Trump, dışişleri bakanlığı için Exxon Mobil CEO'su Rex Tillerson'ı aday gösterecek. Trump'ın geçiş ekibi tarafından yapılan açıklamada, dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil CEO'su Tillerson'ın Trump tarafından dışişleri bakanlığı için aday gösterileceği belirtildi. Trump'ın resmi açıklamayı gün içerisinde yapacağı ifade edildi.





PUTİN'E EN YAKIN ABD'Lİ


ABD medyası, 64 yaşındaki Tillerson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığına dikkati çekiyor. Tillerson ile Putin'in 20 yılı aşkın süredir tanıştıkları bildiriliyor. Exxon Mobil CEO'suna 2013 yılında Rusya'nın “Halk Kardeşliği Nişanı" verilmişti. Wall Street Journal geçen hafta yayımladığı bir haberde Exxon Mobil CEO'su için “Putin'e Tillerson'dan daha yakın sadece birkaç ABD vatandaşı vardır" ifadesini kullanmıştı. Gazeteye konuşan kaynaklar, Tillerson'ın, Putin'i Boris Yeltsin döneminden beri tanıdığını belirtmişti.





ÜÇÜNCÜ TRANSFER


Donald Trump, finans devi Goldman Sachs'in Üst Operasyon Yöneticisi (COO) ve Başkanı Gary Cohn'u Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörlüğü'ne atadı. Trump yönetiminde Goldman Sachs geçmişli üçüncü isim olacak Cohn, şirketteki 25 yıllık kariyerinin ardından ilk kez bir kamu görevini üstlenecek. ABD'nin 45. Başkanı Trump, geçtiğimiz haftalarda eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i ABD Hazine Bakanlığı'na aday göstermişti. Trump, ayrıca Baş Strateji Danışmanı olarak eski Goldman Sachs çalışanı Stephen Bannon'ı seçmişti. Trump, ABD Ticaret Bakanlığı'na da milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday göstermişti.


#Donald Trump
#Rex Tillerson
#Dostluk Nişanı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.