EDISYON:

Obama: Beyaz Saray aile şirketi değil

Yeni Şafak
10:459/01/2017, Pazartesi
G: 9/01/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Barack Obama, halefi Donald Trump ile 10 Kasım'da Beyaz Saray'da bir araya gelmişti.
ABD Başkanı Barack Obama, halefi Donald Trump ile 10 Kasım'da Beyaz Saray'da bir araya gelmişti.

ABD Başkanı Obama, 20 Ocak'ta görevini devredeceği Trump'ı, Beyaz Saray'ı 'aile şirketi yönetir gibi' yönetmeye çalışmaması konusunda uyardı. Obama, "Yemin ettikten sonra dünyanın en büyük kuruluşunun başına geçiyorsun, küresel piyasalar senin sözünü ciddiye alıyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, görevini devredeceği Donald Trump'ı, Beyaz Saray'ı 'aile şirketi yönetir gibi' yönetmeye çalışmaması konusunda uyardı.



"Yemin ettikten sonra..."


NBC Obama ile Trump arasında 'kazanırdın-kazanamazdın' polemiği ABD merkezli ABC haber kanalına konuşan Barack Obama, 8 Kasım'da başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'a ABD kurumlarına 'saygı duyması' gerektiğini söyledi. Obama, Trump'a, Beyaz Saray'ı 'aile şirketi yönetir gibi' yönetmeye çalışmaması gerektiğine dair 'çağrıda bulundu.' Kampanya yürütmek ve ülkeyi yönetmenin farklı şeyler olduğunu ifade eden Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Yemin ettikten sonra artık dünyanın en büyük kuruluşunun başına geçiyorsun… Küresel sermaye ve piyasalar, dünyanın dört bir yanından insanlar, Trump'ın söylediklerini son derece ciddiye alıyor." Donald Trump 20 Ocak'ta başkanlık koltuğunu Obama'dan devralacak.







#Donald Trump
#Beyaz Saray
#Barack Obama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.