EDISYON:

Paris'te terör saldırısı: 129 ölü

Yeni Şafak
23:3013/11/2015, vendredi
G: 14/11/2015, samedi
Yeni Şafak
Diğer
DHA

Paris polisi tarafından yapılan açıklamaya göre cuma gecesi Paris'in ayrı yerlerinde yaşanan terör saldırılarında en az 129 kişinin öldüğü 80'i ağır, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Cuma gecesi yaşanan terör saldırılarında en az 129 kişinin öldüğü, 80'i ağır 180 kişinin yaralandığı açıklandı.



Paris polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarında en az 129 kişi öldü; 80'i ağır, yaklaşık 180 kişi yaralandı.



Paris'te yaşanan terör saldırısını IŞİD'in üstlendiği haberleri giderek yoğunlaşıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde dünyanın dört bir yanından Fransa'ya destek mesajları yayınlandı. Çoğu 'Je suis Paris' hepimiz Paris'iz mesajıyla destek verdi. Ülkede çoğu resmi binalar Fransız bayrağının renkleri lacivert, beyaz, kırmızı renkli ışıklarla aydınlatıldı. 66,5 milyon Fransız yasta, halen terör olayının şoku yaşanıyor. Fransa'nın dış temsilciliklerinde bayraklar yarıya çekildi. Temsilcilik binalarında hayatını kaybedenler için mumlar yakıldı, çiçekler bırakıldı. Eyfel Kulesi'de Fransız hükümeti tarafından süresiz ziyarete kapatıldı.



Sınırda denetimler başlatıldı


Almanya ile Fransa sınır kapılarında denetimler Cumartesi sabahı saat 3.00'den itibaren yeniden başladı. Fransız ve Alman sınırlarında her iki ülkenin güvenlik güçleri sınırları denetliyor. Almanya, Fransa, İsviçre üçgeninde 100 kilometreyi geçen sınır şeridinde kontroller başladı. Hafta sonu sınır trafiği hareketlendi.



Milli takım futbolcuları güvenlik çemberinde


Alman Futbol Milli takımının oyuncuları Cumartesi sabahı sıkı güvenlik çemberi altında Paris Havaalanına getirildi. Milli takım oyuncularının öğlen saatlerinde Almanya'ya gelmeleri bekleniyor. Paris'te yaşanan terör saldırıları dünyayı sarstı. İlk alınan bilgilere göre Paris'te terör saldırılarının 6 semtte yapıldığı, iki teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Eylemi planlayan teröristlerin aranmasına devam ediliyor.





SALDIRIYA DAİR SATIR BAŞLARI

  1. Paris'te çok sayıda metro metro hattı kapatıldı.
  2. Fransa
    'da operasyon, 100 kişiyi rehin alan iki saldırgan öldürüldü.
  3. Saldırılar sonrası Hollande, G-20 Zirvesi için katılacağı toplantıyı iptal etti.
  4. Paris'teki Orly Havalimanı kapatıldı.








Polisten şehirdeki son durumla ilgili açıklamalar geliyor. Republik Meydanı'nda ağır silahlı kişilerin etrafa ateş açtığı ifade ediliyor.





Maç öncesinde ise Almaya Milli Futbol Takımı'nın kaldığı otele bomba ihbarında bulunulmuş ve otel boşaltılmıştı. Takım otelden ayrılıp tesislere geçerken, geniş çaplı arama yapılmıştı.



PARİSLİLERE EVLERİNİZE DÖNÜN UYARILARI YAPILIYOR

Fransa'da yetkililer, Parislilerin evlerinden çıkmamaları yönünde açıklama yapıyor. Dışarıda olanların da evlerine ve güvenli bölgelere gitmeleri söyleniyor. Fransız polisi Parisin bütün sokaklarında en üst düzeyde güvenlik önlemleri aldı.





Saldırıların kim veya kimler tarafında yapıldığı henüz bilinmiyor. Saldırıların olduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıların gerçekleştiği bölgede kafe ve restoranlar boşaltıldı. Paris'in birçok bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.





Stattan çıkış yasağı getirilirken, tribünlerde korku hakim oldu. Statta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ise güvenlik önlemi olarak stattan çıkarıldığı ifade edildi.



Fransa'da savcılıktan açıklama: "Paris saldırganlarının suç ortağı, halen kaçak olabilir."


Fransız polisi ise yapmış olduğu açıklamada tüm saldırganların öldürüldüğüne inandıklarını bildirdi.





























#Almanya maçında bomba
#oparis patlama
#patlama paris

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.