EDISYON:

Pompeo: Türkiye, sınırlarını Esed ve Rusya'ya karşı savunma hakkına sahip

18:155/03/2020, Perşembe
G: 5/03/2020, Perşembe
Yeni Şafak
Mike Pompeo
Mike Pompeo

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'ye destek konusunda tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye, sınırlarını Esed güçleri ve Rusya'ya karşı savunma hakkına sahip." açıklamalarında bulundu.


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'deki duruma dair Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu ve destek konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi.

Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo, İdlib'de yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

  • Pompeo, Rusya, Esed rejimi ve İran'ın, düzenlediği saldırılarla İdlib'deki yüz binlerce sivile zarar verdiğine vurgu yaparak, Rusya'ya 2018'de Türkiye ile varılan Soçi Anlaşması'na geri dönmesi ve ateşkesi sağlaması çağrısında bulundu.


Öte yandan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye'de konuya ilişkin görüşmeler yaptığını hatırlatan Pompeo, "Büyükelçi Craft ve Büyükelçi Jeffrey, şu an İdlib'deki insani krizi azaltmak adına Amerikan ve Avrupa kaynaklarını nasıl bir araya getirebileceklerini görmek için çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Pompeo ayrıca Türkiye'nin ABD'den bazı taleplerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:


#Mike Pompeo
#İdlib

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.