|

Refah katliamının ödülü ABD'den geldi

Terörist İsrail'in Refah'ta 2 gün önce yaptığı katliam ABD tarafından ödüllendirildi. Gazzeli bebeklerin yanarak can verdiği saldırının ertesi sabahı Yunanistan'ın Hanya Hava Üssü'nden kalkan ABD'ye ait kargo uçağı, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Nevatim Hava Üssü'ne silah/mühimmat sevkiyatı yaptı.

Semih Kara
15:27 - 28/05/2024 Salı
Yeni Şafak
ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağı.
ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağı.

Terör devleti İsrail, Pazar akşamı Refah'taki çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş Gazzelileri katletti. 40'tan fazla Filistinli yanarak şehit olmuş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.



ABD İsrail'i ödüllendirdi


Katliamın yaşandığı gecenin sabahında ABD'ye ait bir kargo uçağı, İsrail'e mühimmat sevkiyatı yaptı. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RCH410 kuyruk numaralı C-17 Kargo Uçağı, sabah saatlerinde Yunanistan'ın kontrolündeki Girit Adası'nda bulunan Hanya Hava Üssü'nden kalkış yaparak İsrail'deki Nevatim Hava Üssü'ne ulaştı. 76 ton faydalı yük taşıyabilen kargo uçağının içinde ne olduğunu tahmin etmek zor değil.


RCH410, Hanya'dan Nevatim'e uçtu.

İsrail'in arka bahçesi Yunanistan


ABD, Girit'te bulunan Hanya Hava Üssü'nü Doğu Akdeniz operasyonları için adeta bir depo gibi kullanıyor.



7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırımın ana sponsorluğunu üstlenen ABD, o günden bu yana 10 bin kilometre uzaktan Orta Doğu'ya gönderdiği silah ve mühimmatı Girit'teki Hanya ile GKRY'deki Akrotiri Hava Üslerinde depoluyor. İhtiyaç halinde ise hızlıca terör devleti İsrail'e transfer ediyor.

#İsrail
#Refah
#Gazze
#ABD
#silah ve mühimmat
1 ay önce