EDISYON:

Rus medyası: Tüm arabulucular arasında en aktif Türkiye

14:2218/03/2022, Cuma
G: 18/03/2022, Cuma
Yeni Şafak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Rusya-Ukrayna arasındaki krizin çözümü için çok önemli bir yol oynayan Türkiye, barışın sağlanması için harekete geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da bir araya geldi. Bu durum dünya medyasında yankı uyandırdı. Rusya merkezli haber sitesi olan VestiKavkaza’da bir Türkiye analizi yayımlandı. Yazıda, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yaptığına dikkat çekilerek "Belarus dışında, tüm arabulucular arasında Türkiye'nin en aktif olduğu görülmektedir." ifadesine yer verildi.

Saffet Özdemir

Vestikavkaza’da "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde ana arabulucu oldu” başlıklı bir analiz yayımlandı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye müzakereleri aktif şekilde yürütüyor"

"Türk ve Rus Dışişleri Bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov'un Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmenin başarılı ve verimli olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, herhangi bir arabuluculuk, çatışan tarafların bir uzlaşma için rızasına bağlı. Türkiye, İsrail'den farklı olarak sadece mekanlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Rus ve Ukraynalı meslektaşları arasında müzakereleri aktif bir şekilde yürütüyor.

Ankara'nın Batı'nın baskısı altındaki Kiev ve Moskova için önemi artıyor. Aynı zamanda, Türkiye, pozisyonların yakınlaşması için koşullar yaratabilir. Sonuç olarak, Belarus dışında tüm arabulucular arasında Türkiye'nin en aktif olduğu görülüyor."

#Rusya
#Ukrayna
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Sergey Lavrov

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.