EDISYON:

Sıfır sivil kayıp takdire değer

Yeni Şafak
Yılmaz Bilgen
04:0029/01/2018, Pazartesi
G: 29/01/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
​Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevat Ebu Hatab
​Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevat Ebu Hatab

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Cevad Ebu Hatab, Zeytin Dalı’nın sıfır sivil kayıpla devam ettiğini hatırlatıp, “Herkesin takdirini toplayan bu hassasiyet Türkiye’nin gerçek zihniyetini yansıtıyor" dedi.

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevat Ebu Hatab, Yeni Şafak’a gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Afrin’de başarıyla yürüyen Zeytin Dalı’nın sıfır sivil kayıpla devam ettiğini belirten Hatab, “Türkiye’nin bu hassasiyeti herkesin takdirini topluyor. Türkiye’nin gerçek zihniyetini ortaya koyuyor” dedi. Askeri operasyonların kısa bir süre sonra biteceğini ve Afrin’in gerçek sahiplerine döneceğini kaydeden Hatab, “Afrin’de kurulacak yönetim Afrinlilerden oluşan meclisin idaresine bırakılacak ve 6 yıllık PKK işgalinin açtığı yaralar sarılacak” ifadelerini kullandı. Hatab şunları söyledi: “Afrin’de masumları gözeterek PKK zorbalığını bitirecek olan Zeytin Dalı, Hama, Humus, İdlib ve Deyrizor halkı için de umutları yeniden yeşertti. 2011 devrim ruhu yeniden canlandı.”

AZEZ-BAB GİBİ OLACAK

“Suriye’nin her köşesinden gelen gençlerimiz Türk askeriyle aynı siperde ortak amaç için mücadele ediyor. Halen Suriye’de 150 bin savaşçısı olan dinamik bir orduyuz. Bunların tamamı Suriye’nin çocukları. Esed rejiminin saflarında savaşan Suriyeli sayısı ise 45 bine kadar düştü. Şam rejimi için sahada savaşanların yüzde 80’i ithal işgalci güçlerdir. Afrin’de askeri operasyonun çok uzun sürmeden sonuçlanacağına inanıyorum. Afrin’de, Afrinlilerden oluşan bir meclis kurularak bu, geçici hükümete bağlanacak. Kurulacak geçici hükümetin icraatları tıpkı Azez, Bab ve Cerablus’da olduğu gibi, 4 bin kilometrekarelik toprak bütününün tamamına yansıyacak. Bu konuda yetkili kurullar oluşturularak, operasyon sonrası PKK’nın tamamen sökülmesiyle yerel yönetim çalışmalarını başlatacağız. Bölge insanının sağlık, gıda başta olmak üzere bütün ihtiyaçları Türkiye ile ortaklaşa yürütülecek çalışmayla tespit edilecek ve sivillerin normal hayata geçişi sağlanacak.”

#Cevad Ebu Hatab
#Zeytin Dalı
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.