EDISYON:

Skandal kararda imzası olan Türk: Cem Özdemir

Yeni Şafak
14:582/06/2016, Perşembe
G: 2/06/2016, Perşembe
Diğer
Yeni Şafak
Almanya'daki skandal tasarıyı imzalayan tek Türk: Cem Özdemir
Almanya'daki skandal tasarıyı imzalayan tek Türk: Cem Özdemir

Almanya Parlamentosu'nda oylanan 1915 olaylarına ilişkin tasarı kabul edildi. Türkiye'ye karşı meclisin onayladığı bu skandal tasarıda, bir Türk'ün de onayı bulunuyor.

Almanya'da 1915 Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan yasa tasarısı onaylandı.



Almanya'nın utanç dolu tarihine rağmen Türkiye'ye karşı böyle bir skandal kararı onaylayanlar arasında bir Türk de yer alıyor. O isim, Daha önce Alman Parlamentosu'nda Türkiye'ye karşı haddi aşan konuşmalarıyla bilinen Çerkes asıllı Cem Özdemir. Cem Özdemir Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı. Tasarıyı hazırlayıp parlamentoya sunan da bizzat onun partisi.



Tasarı üzerine özel çalışmış


Parlamentodan onay alan tasarı, geçen yıl oylamaya sunulacaktı ancak Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zedelenmemesi için dondurulmuştu. Fakat Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir'in çabaları ile yeniden gözden geçirilip parlamentodan geçirildi.



Türkiye'ye düşman


Cem Özdemir, daha önce tasarıyla ilgili verdiği röportajda “İnanıyorum ki bu karara Ankara çok kızacak. Ancak Federal Meclis Erdoğan gibi despot birine boyun eğmeyecek. Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Ermeni soykırımına ilişkin dokümanları net ve açıktır. Alman parlamentosunun Ermeni soykırımını tanımasından sonra Türkiye'nin inkar etmesi zor olacak. Ne kadar zor olursa olsun, ancak kendi tarihimizle yüzleştiğimiz takdirde, anlaşmazlıklarda güvenilir bir biçimde arabuluculuk yapabilir; dini ve etnik azınlıkların korunmasına sahip çıkabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.



HDP'li vekillerle Cizre'ye gitmişti





Ermeni rozetiyle çıktı


Özdemir'in yakasında Ermeni rozeti ile kürsüye çıkması dikkat çekti. Sözde soykırımı kabul ederek Almanya adına Türkiye ve Ermenistan arasında dostluk oluşmasına katkı verebileceklerini iddia eden Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.









#Almanya
#Cem Özdemir
#Ermeni Tasarısı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.