EDISYON:

Tanklar Suriye topraklarında

Yeni Şafak
11:0324/08/2016, Çarşamba
G: 24/08/2016, Çarşamba
Diğer

TSK'nın Cerablus'a düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Türk tankları Suriye topraklarından giriş yaptı. Yaklaşık 20 tank ile Suriye topraklarındaki DAEŞ mevzilerine yönelik bombardıman düzenleniyor.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında 70 hedef vuruldu. Askeri kaynaklar, operasyon kapsamında geçit açma faaliyetinin devam ettiğini duyurdu. Harekatın adının Fırat Kalkanı olduğu belirtildi.



Suriye sınırında çatışma yaşanıyor. Ayrıca tanklardan da DAEŞ mevzilerine ateş açıldı. Türkiye, Suriye sınırından tanklarla giriş yaptı.



Atışlar aralıksız sürüyor

Cerablus'un 10 kilometre batısında olan bir noktaya yönelik operasyon sürüyor. Tankçı birliklerin DAEŞ mevzilerini yoğun ateş altına aldığı öğrenildi.



Suriye'nin kuzeyindeki harekat kapsamında geçit açma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.



  1. Suriye'nin kuzeyine yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.

Operasyon Fırat Kalkanı'nı yöneten komutan

Operasyon Fırat Kalkanı'nı yöneten komutanTürk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunu, 15 Temmuz darbe girişiminin yönünü değiştiren Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yönetiyor.





Başbakanlık'tan operasyon açıklaması

Başbakanlık'tan, TSK'nın Cerablus'a başlattığı askeri harekata ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye'ye saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi amaçlanıyor" denildi.



  1. Neden Cerablus?
  2. Türkiye, sınırımızdan görülebilen Suriye'nin Cerablus kentine askeri operasyon başlattı. DAEŞ'e karşı başlatılan operasyona, "Fırat Kalkanı" ismi verilirken, Türkiye'nin operasyon için Cerablus'u seçmesinin önemli nedenleri var. Bu nedenleri derledik:

#Suriye
#Çatışa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.