EDISYON:

Terör devleti İsrail'den yeni katliamların ayak sesleri: İşgal güçleri Gazze'ye girdi

Semih Bozkuş
20:457/11/2023, Salı
G: 7/11/2023, Salı
Yeni Şafak
 İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant
İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant

Filistinlilere yönelik katliamlarını aralıksız sürdüren İsrail, Gazze kent merkezine girdiklerini duyurdu. Yeni katliamların habercisi olan gelişmeyi duyuran İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, insani ara verilmesi için rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini savundu. Galant'ın Gazze'ye girdiklerini duyurmasının ardından açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da Tel Aviv yönetimine bildirdiklerini duyurdu.

İsrail-Filistin çatışmalarında bir ay geride kalırken yeni bir gelişme yaşandı.

Terör devleti İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Galant, işgalci İsrail ordusunun Gazze kentinin merkezine girdiğini duyurdu.

Galant yaptığı açıklamada Hamas lideri Yahya Sinwar'ın sığınakta kapana kısıldığını da ileri sürdü.

Televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında Galant, devam eden savaş sona erdiğinde Filistin bölgesini ne İsrail'in ne de Hamas'ın yöneteceğini iddia etti.

"Hizbullah ile savaşmaya niyetimiz yok"

İnsani ara verilmesi için rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Galant, "Üzerimizdeki baskı artacak ancak rehineler serbest bırakılıp Hamas yenilgiye uğrayıncaya kadar savaşmayı sürdüreceğiz." dedi.

Hizbullah ile savaşmaya niyetlerinin olmadığını aktaran Galant yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar yaklaşık 70 Hizbullah savaşçısı öldürüldü. Gazze'deki siviller kendi güvenlikleri için güneye gitmeli. Savaştan sonra Gazze'yi İsrail de, Hamas da yönetmeyecek." ifadelerini kullandı.

ABD'den Gazze açıklaması: İsrail'in işgalini desteklemiyoruz

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye girdiklerini duyurmasından kısa süre sonra ise ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da İsrail'e açık bir şekilde bildirdiklerini duyurdu.



#Gazze
#İsrail
#Saldırılar
#İsrail Savunma Bakanı
#Yoav Galant

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.