EDISYON:

Trump Erdoğan'dan Papaz'ın iadesini istedi

Yeni Şafak
12:1317/05/2017, Çarşamba
G: 17/05/2017, Çarşamba
Diğer
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda uğurladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda uğurladı.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Trump'ın Erdoğan'dan FETÖ'den tutuklanan Papaz Andrew Brunson'ı istediği kaydedildi.

ABD Başkanı
Donald Trump
ile
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan
,
Beyaz Saray
'da dün bir araya geldi. Görüşmede değinilen konulardan biri Türkiye'de kasım ayından bu yana FETÖ'den tutuklu olan Papaz Andrew Brunson oldu.
Trump 3 kez talepte bulundu
Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan papazın serbest bırakılmasını istedi. Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen
ABD
'ye iadesini istediği aktarıldı.
  1. BEYAZ SARAY'DAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA
  2. "ABD Başkanı Donald J. Trump, bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş; görüşmede ülkelerimiz arasındaki derin ve çok yönlü ilişkinin nasıl daha da güçlendirilebileceği ele alınmıştır. Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenliğine ilişkin taahhüdünü ve terörün her türüyle mücadele edebilmek için birlikte çalışmaya duyulan gereksinimi yinelemiştir.
  3. Başkan Trump, Pastör Andrew Brunson’ın hapsedilmesine de değinmiş; Türk Hükümeti’nin Brunson’ı ivedilikle Amerika Birleşik Devletleri’ne iade etmesini talep etmiştir. Başkan Trump, gelecek hafta gerçekleştireceği uluslararası ziyaretler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeyi dört gözle beklediğini de ifade etmiştir"

#Donald Trump
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.